El restaurant Disfrutar de Barcelona, número 9 de la llista dels 50 millors del món
Mauro Colagreco, xef del Mirazur, el millor restaurant del món 2019

El restaurant Disfrutar de Barcelona, número 9 de la llista dels 50 millors del món

Un altre restaurant de Barcelona, el Tickets, s'ha situat al vintè lloc d'una llista encapçalada pel Mirazur de Menton, a la Costa Blava francesa

Quim BalaguerActualitzat

El restaurant Disfrutar del carrer Villarroel de Barcelona s'ha enfilat fins al número 9 de la llista dels 50 millors restaurants del món que la revista britànica "Restaurant" ha fet pública aquest dimarts a la tarda en una gala celebrada a Singapur.

 

 

El restaurant dels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, formats al Bulli, ha escalat any rere any a la llista fins arribar al "top ten" en només els cinc anys que fa que és obert. A la llista de l'any passat estava al lloc 18 després de protagonitzar la pujada més important.

 

Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, els xefs de "Disfrutar"

 

El guardó al millor restaurant del món 2019 ha estat pel Mirazur, a la vila francesa de Menton, a tocar de la frontera italiana. El xef Mauro Colagreco podrà afegir aquest premi a les 3 estrelles Michelin que ja tenia el seu establiment.

 

 

Entre els 50 millors restaurats del món també hi trobem el restaurant Tickets, d'Albert Adrià, al Paral·lel de Barcelona. S'ha situat al vintè lloc de la llista, millorant 12 places en relació a la classificació de l'any passat.

 

 

La setmana passada ja es va publicar la llista del 51 al 120, amb el restaurant barceloní "Enigma" també d'Albert Adrià, al lloc 82, pujant 13 places respecte de la llista del 2018.


La cuina basca, al podi

A la llista dels 50 millors restaurants del món n'hi ha 5 de bascos. Un d'ells, l'Etxebarri a la localitat biscaïna d'Atxondo, s'ha situat en tercera posició, només darrere del Mirazur i un renovat Noma de Copenhaguen. L'any passat, aquest restaurant del xef Bittor Arginzoniz, que té la brasa com a senyal d'identitat, era al número 10 de la llista.

 

 

També pugen el Mugaritz, que de la novena posició passa a la setena, i l'Azurmendi, que protagonitza el salt més gran a la llista d'enguany i passa del lloc 43 al 14.

La cuina basca aconsegueix fer entrar dos restaurants més a la llista: al lloc 32 el Nerua, el restaurant del Museu Guggenheim de Bilbao, i al lloc 30 l'Elkano, de Getaria. Tots dos estaven l'any passat més enllà del 50.


Els millors entre els millors

A la llista dels 50 millors restaurants del món no hi apareixen noms com els d'El Celler de Can Roca, de Girona, o l'Osteria Francescana de Mòdena, a Itàlia. 

Això és perquè la revista "Restaurant" ha creat una nova i selecta categoria, "The best of the best", que agrupa tots els restaurants que en algun moment han encapçalat la llista dels millors restaurants del món.

Els germans Roca, doncs, no hauran d'estar pendents any rere any si el seu restaurant de Girona puja o baixa algun lloc en el rànquing que elabora "Restaurant".

 

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut