Vale de Judeus és una presó d'alta seguretat situada a pocs quilòmetres de Lisboa (Google Street View)

La fuga de cinc presos amb una escala llançada des de l'exterior fa activar l'alerta a Portugal

Els reclusos van fugir dissabte a la nit d'una presó d'alta seguretat i s'ha activat una ordre de recerca i captura internacional

Portugal ha emès una ordre de recerca i captura internacional per detenir cinc reclusos perillosos que es van fugar dissabte de la presó de Vale de Judeus, a Alcoentre, a 70 quilòmetres al nord de Lisboa.

Les autoritats es van adonar de la fuga diumenge al matí i van activar tant les estructures de recerca i captura nacionals com les internacionals, amb alertes als països de l'espai Schengen i europeu --Interpol i Europol--, incloent-hi les autoritats espanyoles. 

Els presos complien condemnes d'entre 7 i 25 anys per tràfic de drogues, associació criminal, blanqueig de capitals, robatori, segrest i extorsió, entre altres delictes.

Segons el servei penitenciari portuguès, els fugats van rebre "ajuda externa", ja que els van llançar una escala des de l'exterior amb la qual van poder escalar el mur de la presó, de sis metres d'alçada, i fugir. Les imatges de la fuga captades per les càmeres de seguretat s'han difós per les xarxes socials


Les autoritats han alertat la població que són perillosos i que "faran el que calgui per continuar en llibertat".

Els presos fugats són Fernando Ribeiro Ferreira --de 61 anys--, Rodolfo José Lohrmann -- de 59--, Mark Cameron Roscaleer --de 39--, Fábio Fernandes Santos Loureiro --de 40-- i Shergili Farjiani --de 33--. Són dos portuguesos, un argentí, un georgià i un britànic.

Els presos han saltat un mur d'uns 6 metres, després que algú els llancés una escala (Google Street View)

Les autoritats han reconegut que ja podrien haver abandonat el país.

En una roda de premsa feta aquest diumenge, han descartat un tancament de fronteres per mirar de capturar-los, perquè consideren que la mesura, han dit, "no seria ni proporcional ni adequada".


Vale de Judeus és una presó d'alta seguretat amb una capacitat de 560 reclusos, molts de llarga durada, i 130 policies per vigilar-los, segons els sindicats de presons, que han denunciat falta de personal i de mitjans.

 

ARXIVAT A:
PolicialInterpolPortugal
Anar al contingut