L'anonimat a les xarxes dona impunitat a alguns usuaris per difondre els seus discursos d'odi o discriminatoris (iStock/P. Kijsanayothin)

La Fiscalia vol que les xarxes identifiquin els perfils anònims per combatre delictes d'odi

Arran del cas del nen assassinat a Toledo, el fiscal especialitzat també demana canvis al Codi Penal per prohibir l'accés a les xarxes als condemnats per delictes d'odi

Redacció/AgènciesActualitzat

La Fiscalia especialitzada en delictes d'odi defensa la implantació de noves mesures per acabar amb els perfils anònims a les xarxes socials i canvis al Codi Penal perquè els condemnats per aquest tipus de conductes no hi tinguin accés. 

El fiscal de la sala dedicada als delictes d'odi i discriminació, Miguel Ángel Aguilar, ho ha plantejat en una entrevista a la Cadena SER, arran del cas del nen d'11 anys assassinat diumenge a Mocejón, a Toledo, mentre jugava a futbol.

De fet, la Fiscalia investiga si hi ha delicte d'odi en els centenars de missatges falsos o sense fonament que es van llançar, sobretot a les xarxes, per acusar un jove migrant de ser l'autor d'aquest crim. 

Aguilar ha proposat reformes al Codi Penal perquè els condemnats per delictes d'odi a les xarxes no puguin fer-les servir durant un temps i també ha defensat que tots els usuaris hagin d'estar identificats. 

I és que, a banda de donar impunitat a alguns discursos d'odi o discriminatoris, el fet que algunes persones recorrin a perfils anònims complica molt les investigacions policials i judicials.

Agents de la Guàrdia Civil treballant a la zona on s'ha trobat un ganivet (EFE/Chema Moya)

Analitzen un ganivet que podria ser l'arma homicida

Mentrestant, la Guàrdia Civil està analitzant un ganivet que s'ha trobat aquest dimecres a prop de la casa del pare del noi de 20 anys detingut dilluns com a presumpte autor de l'assassinat.

La zona ha quedat acordonada després que un treballador de la neteja hagi donat l'avís de la troballa. Segons la delegació del govern a Toledo, s'han detectat restes biològiques humanes al ganivet.

L'arma l'han trobat en descampat proper al carrer Dalí de Mocejón, tot just una estona abans que se celebrés el funeral del nen assassinat a l'església del poble, que s'ha omplert de veïns per acomiadar el petit.

 

ARXIVAT A:
JudicialDelicte d'odi
Anar al contingut