Vol que Luis Rubiales sigui citat a declarar com a investigat pel petó forçat a la jugadora de la selecció (Eduardo Parra/Europa Press)

La Fiscalia es querella contra Rubiales per agressió sexual i coaccions a Jennifer Hermoso

Demana que es miri com tipifica Austràlia, on Rubiales va fer el petó forçat a Hermoso, els delictes contra la llibertat sexual

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat aquest divendres una querella contra Luis Rubiales pel petó forçat a la campiona del món de futbol Jennifer Hermoso. L'acusen dels delictes d'agressió sexual i coaccions.

La querella s'ha presentat aquest divendres, l'endemà que la futbolista interposés una denúncia contra el president de la Federació Espanyola de Futbol i el cas entrés definitivament en el camp judicial.

Segons l'escrit fet públic per la Fiscalia de l'Audiència Nacional, els delictes que s'imputen al president de la Federació de Futbol, previstos als articles 178 i 172 del Codi Penal, són "pel petó a la boca no consentit que Rubiales va fer a la jugadora Jennifer Hermoso, mentre li agafava el cap amb les dues mans, durant l'acte d'entrega de trofeus a les components de la selecció espanyola femenina de futbol, després de guanyar el Mundial" de Sydney, el 20 d'agost passat.

La querella es presenta, continua l'escrit, després que la jugadora comparegués davant la fiscal acompanyada del seu advocat, el 5 de setembre passat, denunciés els fets i declarés que s'havien produït "sense el seu consentiment".

En la seva declaració, Jenni Hermoso també va explicar "la pressió constant i reiterada" que tant ella com la seva família van rebre per part de Rubiales i el seu entorn professional perquè ella justifiqués i aprovés els fets. La tinenta fiscal considera que aquest assetjament podria ser constitutiu d'un delicte de coaccions.

La tinenta fiscal de l'Audiència Nacional, Marta Durántez, relata, a la querella, que Hermosos "va patir una situació d'assetjament, en contra del desenvolupament de la seva vida en pau, tranquil·litat i lliurement".

A la querella, la fiscal demana que es prengui declaració a Rubiales en condició d'investigat i a Jennifer Hermoso, en qualitat de víctima.

També demana que se sol·liciti informació a les autoritats australianes sobre com tipifiquen els delictes contra la llibertat sexual en el seu ordenament jurídic.

Saber si l'actuació del directiu suspès és constitutiva de delicte al país on es va cometre l'acció és un requisit previst a la Llei Orgànica del Poder Judicial perquè la jurisdicció espanyola investigui els delictes que s'hagin comès, presumptament, a l'estranger, si els suposats autors són espanyols.

A la querella, la Fiscalia també recorda el Conveni d'Istanbul de lluita contra la violència contra la dona, pel qual Espanya es va comprometre a "protegir les dones de totes les formes de violència, i prevenir, perseguir i eliminar la violència contra la dona i la violència domèstica" i que s'aplicarà, afegeix, "a totes les formes de violència contra les dones".

Un cop presentada la querella, la causa serà instruïda pel jutjat de l'Audiència Nacional a qui li toqui per repartiment, i que serà qui decidirà si obre un procediment penal o no contra Luis Rubiales.

El 28 d'agost passat, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ja va anunciar que obria diligències d'investigació sobre aquest cas, per si podia ser constitutiu d'un delicte d'agressió sexual quan la jugadora va negar que el petó hagués estat consentit, com assegurava Rubiales.

La Federació Espanyola de Futbol no ha destituït Rubiales, només l'ha suspès temporalment, després que el TAD considerés que la seva acció havia estat una infracció greu però no molt greu.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialLuis Rubiales
Anar al contingut