Residència Palau-Solità i Plagamans
Les morts a les residències van arribar a les 7.800 durant la primera onada (CCMA)

La Fiscalia denuncia una residència de Palau-solità per les morts de la primera onada

La primavera del 2020 hi van morir una quarantena de persones i, segons les indagacions de la Fiscalia de Sabadell, hi ha indicis de delicte

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Sabadell ha presentat denúncia penal per les morts que van haver-hi al centre Residencial Palau, a Palau-solità i Plegamans, al Vallès Occidental.

Els fets van passar durant la primera onada de la pandèmia. La primavera del 2020 van morir una quarantena d'avis del centre i els familiars s'havien queixat de falta d'informació i de transparència per part dels responsables.

La Fiscalia ho havia estat investigant des de llavors. Ara, amb les conclusions de l'informe dels Mossos, hi ha vist prou indicis de delicte per presentar la denúncia.

L'abril del 2020, alguns familiars van relatar casos de confusió i d'impotència, amb versions contradictòries entre la versió del centre i els certificats de defunció que els havien entregat.

Llavors, el director de Residencial Palau, Lluís Montserrat, assegurava que havien aïllat degudament els ancians amb símptomes, però que no disposaven de testos. Per tant, al·legava que no podien saber amb seguretat quina era la causa de la mort. 

La residència de Palau-solità s'afegeix a la de Tremp, que també ha estat denunciada per la Fiscalia per homicidi imprudent, tracte degradant i contra la seguretat en el treball.

Ara, el jutjat de Tremp ha obert dues causes contra l'exdirectora tècnica de la residència Fiella i contra la responsable d'higiene sanitària, pel brot va provocar la mort de 64 dels 142 residents del centre.

Les morts a les residències van arribar a les 7.800 durant la primera onada.

 

 

ARXIVAT A:
Residències gent gran Drets humansJudicial
Anar al contingut