Els primers casos denunciats es van arxivar perquè havien prescrit (CCMA)

La Fiscalia denuncia l'exdirector de l'Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals continuats

També ha denunciat dues exdirectores del centre per omissió del deure d'impedir delictes, perquè creu que sabien què estava passant i no van fer res

Fa cinc anys, nou alumnes de l'Aula de Teatre de Lleida van denunciar l'exdirector del centre, Antonio Gómez, per abusos sexuals, unes denúncies que la justícia va arxivar perquè els fets havien prescrit.

Els testimonis de les víctimes, però, els va recollir el documental d'Isabel Coixet "El sostre groc", que va fer aflorar nous casos. Uns casos que no haurien prescrit.

Davant les noves denúncies, l'Aula de Teatre va activar per primer cop el protocol de prevenció i detecció d'abusos sexuals que va posar en marxa fa tres anys i va portar els casos a la Fiscalia, que va demanar una investigació als Mossos.

Arran d'aquesta investigació, la Fiscalia hi veu prou indicis de criminalitat, i ha denunciat l'exdirector de l'Aula de Teatre, Antonio Gómez, per possibles delictes continuats d'abusos sexuals, segons ha publicat el diari Ara i ha confirmat TV3.

També denuncia dos exdirectores del centre per omissió del deure d'impedir delictes, perquè considera que sabien el que estava passant i no van fer res.

La Fiscalia demana als jutjats que admetin a tràmit els nous casos i citin les tres persones encausades a declarar com a investigats.

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat

 

 

 

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut