La Fiscalia denuncia la residència de Tremp on van morir 64 residents en la segona onada
Exterior de la residència Fiella de Tremp, denunciada per la Fiscalia (ACN/Marta Lluvich)

La Fiscalia denuncia la residència de Tremp on van morir 64 residents en la segona onada

Considera que hi va haver "disfuncions gravíssimes" que van influir decisivament en els fets investigats i els acusa d'homicidi imprudent

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Lleida ha presentat aquest dijous una denúncia contra la residència Fiella de Tremp, on el 2020, durant la segona onada, van morir 64 residents.

La denúncia és pels delictes d'homicidi imprudent, tracte degradant i contra la seguretat al treball. i arriba després d'un any d'investigació conjunta amb els Mossos d'Esquadra.

Apunta a la directora del centre i a la responsable d'Higiene Sanitària, a les quals atribueix "dèficits organitzatius" que estarien en l'origen dels fets investigats.

La Fiscalia considera provat que es va incomplir el Pla de Contingència del centre i que no es van seguir les recomanacions del Departament de Salut.

Assegura, per exemple, que "s'han constatat defectes greus en la sectorització dels positius, en l'ús dels Equips de Protecció Individual dels treballadors, en el tractament d'aliments, vestuari i residus i, molt especialment en l'assistència sanitària als contagiats".

Aquestes i altres "disfuncions gravíssimes" haurien contribuït decisivament al brot que hi va haver el novembre del 2020, que va causar la mort de prop de la meitat dels 142 residents i el contagi de diversos treballadors.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Residències gent gran
Anar al contingut