Angela Dobrowolski a les portes del jutjat, en una imatge d'arxiu (ACN/Carles Martín)
Barcelona

La Fiscalia demana 16 anys de presó per a Angela Dobrowolski per intent d'assassinat

L'escrit del ministeri fiscal l'acusa d'intentar matar Josep Maria Mainat quan va saber que el fundador de la Trinca es volia divorciar i l'excloïa del testament

RedaccióActualitzat

La Fiscalia demana 16 anys de presó per a Angela Dobrowolski, exdona del productor de televisió i fundador de la Trinca Josep Maria Mainat, i l'acusa d'haver intentat assassinar-lo injectant-li insulina mentre dormia la nit del 22 de juny del 2020.

En l'escrit de qualificació, la Fiscalia acusa Dobrowolski d'un delicte d'assassinat i un altre de descobriment i revelació de secrets i demana que també se la condemni a 6.000 euros de multa i que se li prohibeixi acostar o comunicar-se amb Mainat per un període de vuit anys.

Segons creu la Fiscalia, l'acusada va intentar assassinar a qui era el seu marit quan Mainat li va manifestar la intenció de divorciar-se. Segons el ministeri fiscal, l'acusada va accedir furtivament als correus electrònics que el productor havia intercanviat amb els seus advocats i va saber que quedava exclosa del testament. 


El relat dels fets, segons la Fiscalia

La nit del 23 juny del 2020 i després d'una forta discussió al domicili familiar, afegeix l'escrit de la Fiscalia, l'acusada va despertar Mainat mentre dormia, a les dues de la matinada, per injectar-li un medicament per aprimar-se que ella feia servir des de feia temps. Per evitar una nova discussió i continuar dormint, Mainat "l'hi va permetre", segons diu la Fiscalia. Afegeix que l'acusada, que estudiava darrer curs de medicina, va injectar-li una barreja d'insulina que estava "totalment contraindicada" per la seva malaltia, "conscient de les conseqüències mortals derivades".

Tot seguit, sosté la Fiscalia, Angela Dobrowolski va controlar el nivell de sucre a la sang del seu marit fins a assegurar-se que seria "gairebé impossible" que es recuperés donat l'alt nivell d'hipoglucèmia que li havia provocat, i que la situació era "irreversible".

L'escrit de la Fiscalia assegura que l'acusada "no va fer res per revertir el seu estat" fins a les 3.12 de la matinada. A aquella hora, l'acusada va trucar als serveis mèdics d'emergència per "encobrir el seu comportament", manté el ministeri públic.

Josep Maria Mainat va ser atès pels serveis d'emergència que van arribar al seu domicili a les 3.25 hores. El van trobar en coma i el van traslladar a un centre hospitalari, on va acabar recuperant-se de la hipoglucèmia sense cap seqüela.

Va ser Pol Mainat, fill del productor i de l'actriu Rosa Maria Sardà, qui va presentar la denúncia que va donar peu a la detenció d'Angela Dobrowolski.

A més d'aquesta acusació per intent d'assassinat, Dobrowolski ja va ser condemnada a 17 mesos de presó per intentar introduir-se quatre vegades al domicili de Mainat i trencar les ordres d'allunyament del seu exmarit que li va imposar el jutge. Té una altra causa oberta per trencament de la prohibició de comunicar-s'hi. 

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut