Dos repartidors de Glovo (Europa Press)
Dos repartidors de Glovo en una imatge d'arxiu (Europa Press)

La Fiscalia de Barcelona denuncia Glovo per delictes contra els drets dels treballadors

El model de contractació d'autònoms de l'empresa fa anys que està judicialitzat i podria comportar-li més multes milionàries

La Fiscalia de Barcelona ha presentat una denúncia contra els màxims responsables de l'empresa Glovo per presumptes delictes penals contra els drets dels seus treballadors, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l'ACN.

El ministeri públic acusa els directius de l'empresa pel seu model de contractació, ja que hi veu indicis que els repartidors són falsos autònoms. En la mateixa línia, el Tribunal Suprem ha emès diverses sentències que estipulen que els treballadors han de ser contractats i no treballadors per compte propi.

La denúncia arriba després que Inspecció de Treball enviés un informe a la Fiscalia on assegura que Glovo no hauria atès els requeriments per canviar aquesta situació i convertir els repartidors en assalariats.

El document també posa en dubte la viabilitat de Glovo per fer front al pagament de quotes i sancions a la Seguretat Social.


Una llarga batalla judicial

Fa anys que el model de contractació de Glovo està judicialitzat. El gener passat, Inspecció de Treball va concloure que l'empresa continuava utilitzant falsos autònoms i preparava dues macroinspeccions a Barcelona i Madrid que comportarien noves sancions.

El grup manté un pols amb el Ministeri de Treball i podria enfrontar-se a una forquilla de multes des dels 260 als 430 milions d'euros per incompliment de la normativa, segons la memòria anual de l'exercici 2023 de Delibery Hero, el grup alemany propietari de Glovo.

Aquest import s'afegiria a les diferents sancions que ja ha hagut d'enfrontar l'empresa, que, a principis del 2023, eren de més de 200 milions d'euros.

Amb la denúncia del ministeri públic, s'obre un capítol més de la batalla de Glovo contra la llei rider impulsada pel Ministeri de Treball per obligar les plataformes a contractar els repartidors.

 

ARXIVAT A:
JudicialDrets laboralsEmpresa
Anar al contingut