Al-Fayed al camp del club de futbol Fulham
Al-Fayed, mort fa un any, era propietari de Harrods i del club de futbol Fulham, entre altres negocis (Reuters)

La Fiscalia britànica va rebutjar dues vegades acusar Al-Fayed per delictes sexuals

Els advocats d'una quarantena de treballadores de Harrods que el van denunciar han rebut més de 150 noves demandes, mentre també arriben alertes des del Fulham, el club de futbol que també era propietat seva

RedaccióActualitzat

La Fiscalia britànica ha reconegut que dues vegades va rebutjar presentar càrrecs per delictes sexuals contra l'empresari Mohamed al-Fayed, mort fa un any als 94 anys, en considerar que no hi havia proves sòlides contra ell.

La policia de Londres va traslladar les seves investigacions sobre Al-Fayed a la Fiscalia de la Corona britànica (CPS, per les sigles en anglès) el 2008 per "agressió indecent" contra una menor de 15 anys i el 2013 per violació, però en tots dos casos es va rebutjar acusar-lo formalment.

Això s'ha fet públic ara, mentre creixen les denúncies per violència sexual contra el magnat, arran del documental de la BBC amb antigues treballadores de Harrods, que en van ser víctimes. Al-Fayed va ser propietari dels magatzems durant 25 anys i també va ser amo d'altres negocis com l'hotel Ritz de París o el club de futbol Fulham, on també comencen a sortir testimonis sobre el que ha estat qualificat de "monstre" i "depredador sexual".

Un aparador dels magatzems Harrods de Londres amb un taxi que passa per davant
Un aparador dels magatzems Harrods de Londres amb un taxi que passa per davant (Reuters/Mina Kim)

Un portaveu de la Fiscalia ha dit que "per presentar una acusació, el CPS ha de tenir confiança que hi ha una perspectiva realista de condemna. En cada ocasió, els nostres fiscals van examinar acuradament les proves i van concloure que aquest no era el cas", segons publiquen mitjans britànics.

La Fiscalia també va demanar investigacions a la policia els anys 2018, 2021 i 2023, però no es van presentar prou proves per acusar formalment Al-Fayed.


Més dones que poden denunciar

Els advocats de dones que acusen de violació i agressió sexual Mohamed al-Fayed han anunciat aquest dissabte que han rebut "més de 150 noves peticions" d'informació de possibles acusacions amb proves contra l'antic propietari de Harrods.

Hores abans, havien fet públic que 37 dones acusen d'agressió sexual i 5 de violació el pare de l'últim company de la princesa Diana, Dodi, morts junts en un accident de cotxe a París el 1997.

L'excap de protecció de la reialesa també ha explicat ara que va alertar la família reial sobre la reputació de l'empresari abans que Diana viatgés amb els fills, els prínceps Guillem i Enric, en unes vacances amb Dodi al-Fayed.

L'equip d'advocats que porta les denúncies d'una quarantena de víctimes d'Al-Fayed (Europa Press/Yui Mok)

Alerta al Fulham femení

En paral·lel, un exentrenador de l'equip femení del Fulham ha assegurat que van prendre mesures de protecció per evitar que les jugadores es quedessin totes soles amb l'antic propietari del club durant 16 anys.

En declaracions a la BBC, Gaute Haugenes, que va entrenar l'equip entre el 2001 i el 2003, ha explicat que el cos tècnic era conscient que al magnat egipci "li agradaven les noies joves i rosses".

El club londinenc ja s'havia mostrat "profundament preocupat" en un comunicat per les informacions aparegudes sobre el comportament d'Al-Fayed.

Tot i que no hi ha hagut denúncies fins ara relacionades amb el Fulham, els advocats que defensen les víctimes de l'empresari consideren "improbable" que no hi hagi hagut més dones que hagin patit assetjament sexual en altres àmbits.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Agressió sexualRegne Unit
Anar al contingut