Tamara Carrasco i la mare d'Adrià Carrasco en una manifestació (ACN/Àlex Recolons)
Tamara Carrasco i la mare d'Adrià Carrasco en una manifestació (ACN/Àlex Recolons)

La Fiscalia acusa ara Tamara Carrasco d'"incitar a desordres públics"

A Tamara Carrasco, que va estar més d'un any confinada al seu municipi, la van detenir acusada de terrorisme, rebel·lió i sedició

RedaccióActualitzat

El 10 d'abril del 2018 la Guàrdia Civil va detenir Tamara Carrasco a casa seva. L'acusaven de terrorisme, rebel·lió i sedició. Ara, gairebé dos anys després, la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit acusar-la per un delicte molt diferent: incitació a desordres públics. Li demanen set mesos de presó.

La Fiscalia acusa l'activista de Viladecans d'incitació a desordres públics per haver enviat una nota de veu per WhatsApp que, segons el ministeri públic, impartia directrius sobre accions reivindicatives dels CDR durant la Setmana Santa del 2018.

Carrasco va ser detinguda en una operació instruïda per l'Audiència Nacional i empresonada preventivament durant dos dies. Des del 12 d'abril del 2018 fins al 30 de maig del 2019, va estar confinada al seu municipi.

Finalment, el novembre del 2018, l'Audiència li va retirar aquestes acusacions de terrorisme, rebel·lió i sedició, però va mantenir el confinament encara uns mesos més. L'Audiència va desestimar el cas, que va estar mesos pendent de trobar jutjat. Al maig, un jutjat de Barcelona va agafar el cas.

Tamara anirà a judici, malgrat que la seva defensa havia demanat l'arxivament del cas.

 

Tamara Carrasco, confinada a Viladecans
Tamara Carrasco, confinada a Viladecans (ACN/Alan Ruiz Terol)

Tamara Carrasco ha denunciat que el fiscal ha trigat mesos a fer saber els càrrecs, ha agraït les mostres de suport i ha denunciat les causes obertes a la justícia contra els independentistes:

 

El mateix dia que van detenir Tamara Carrasco, la policia també buscava Adrià Carrasco, que es va poder escapar i es va exiliar a Brussel·les.

El cas de l'Adrià, però, és diferent. Malgrat que les acusacions han canviat, s'ha hagut de fer a la idea de quedar-se a viure a Brussel·les. Té una ordre de cerca i captura.

ARXIVAT A:
CDRTSJCProcés català
Anar al contingut