Pedro Sánchez i Begoña Gómez el juny passat (Europa Press/Diego Radamés)

La Fiscalia, a favor d'investigar el jutge del cas Begoña Gómez per prevaricació

Dona suport a la querella interposada per Pedro Sánchez i a l'ampliació presentada per l'Advocacia de l'Estat
Redacció
TEMA:
Pedro Sánchez

La Fiscalia de Madrid dona suport a l'admissió a tràmit de la querella presentada per Pedro Sánchez contra el jutge que investiga la seva dona, Begoña Gómez, per un suposat delicte de corrupció.

Considera que la querella "reuneix els requisits formals" establerts per la llei d'enjudiciament criminal (LECrim).

Argumenta, a més, que el jutge Juan Carlos Peinado no va motivar la citació de Sánchez com a testimoni ni va fonamentar jurídicament la decisió d'anar a La Moncloa a prendre-li declaració.

Per aquest mateix motiu, també dona suport a admetre l'ampliació de la querella presentada per l'Advocacia General de l'Estat contra Peinado i el seu substitut, Carlos Valle, tant per la resolució en què citava Sánchez com per aquella en què rebutjava que pogués declarar per escrit.

En aquest sentit, el Ministeri Públic recorda que, segons la LECrim, si Sánchez és citat com a testimoni sobre la investigació d'uns fets que coneix en funció del seu càrrec, "està exempt d'anar [a declarar], però no de declarar, i pot informar per escrit".

Acusa, a més, el jutge Peinado, de citar dos articles de la LECrim "inexistents", i de no motivar la utilitat de la declaració de Sánchez:

"En cap moment es motiva jurídicament la conveniència i utilitat de la diligència, ni perquè, entre les dues modalitats de compareixença previstes per la llei, opta per aquella que exposa més a la institució que representa la persona cridada a declarar."

La fiscal que signa l'informe, Almudena Lastra, considera que tot plegat "és suficient perquè no es pugui descartar a priori que els fets descrits revesteixin naturalesa penal i puguin tenir encaix en el tipus penal que s'invoca: la prevaricació".

Ara, la Fiscalia també haurà de pronunciar-se sobre la querella interposada per la mateixa Begoña Gómez contra el jutge per presumpta prevaricació.

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut