La família de la noia violada a Sabadell retreu al jutge la llibertat dels acusats
La nau del barri de Can Feu de Sabadell on van passar els fets (Efe)

La família de la noia violada a Sabadell retreu al jutge la llibertat dels acusats

Publica una carta oberta en què retreuen al jutge que no dictés presó per a tots els acusats ni cap ordre d'allunyament

RedaccióActualitzat

La família de la noia de Sabadell víctima d'una violació múltiple demana l'empresonament de tots els acusats per poder viure "amb un mínim de normalitat". Els fets denunciats es remunten a la matinada del 3 de febrer del 2019, quan la noia, de 18 anys, hauria estat agredida sexualment per tres homes en una nau abandonada del barri de Can Feu.

"Volem que detinguin i ingressin a la presó tots els autors de la violació múltiple, com a pas previ i necessari per poder començar a reconstruir la nostra vida, per seguir vivint amb un mínim de normalitat."


Els dies posteriors a la suposada agressió es van arribar a detenir 8 homes, però només 2 han quedat detinguts. A un, el jutge el considera autor material de la violació, juntament amb un altre home que va quedar en llibertat per falta de proves i un altre que no ha estat identificat.

Els altres acusats haurien presenciat l'agressió múltiple sense impedir-la.

La família de la noia ha fet pública una carta oberta al mitjà local iSabadell.cat en què lamenta que el jutge no empresonés aquest segon suposat agressor, que ara, a més, està fugit de la justícia des del 22 de febrer en no haver-se presentat al jutjat com havia de fer cada divendres.

"Sense entrar a valorar legalment tot el que ha passat, perquè no ens correspon, volem mostrar el nostre profund malestar arran de les últimes resolucions judicials dictades pel jutjat d'instrucció 2 de Sabadell."


Remarquen, a més, que la decisió del jutge va ser contra la petició de les acusacions, particular i pública.

"Quina seria la nostra sorpresa, fins i tot la dels acusadors, quan el jutge d'instrucció número 2 de Sabadell va dictar resolució amb data 15 de febrer de 2019 deixant en llibertat provisional l'investigat."

 


També retreuen al jutge que, almenys, quan va decidir deixar sis acusats en llibertat, no fes cas de la petició de les acusacions de dictar per a ells ordres d'allunyament respecte de la denunciant, amb l'argument que "la ciutat de Sabadell, malgrat tenir uns 200.000 habitants, no deixa de ser una població petita".

"Això comporta que la nostra filla, una jove de 18 anys, no pugui sortir del nostre domicili, ni no és acompanyada o, per tràmits essencials, acompanyada per agents dels Mossos. I, el que és pitjor: ha de viure la seva vida quotidiana sota el temor de trobar-se al carrer amb qualsevol dels seus agressors."


Els familiars de la jove argumenten, a més, que la llibertat dels acusats també suposa "posar en situació de risc altres joves de la ciutat de Sabadell o de qualsevol altra població".

Per tot plegat demanen que la justícia adopti "les resolucions necessàries per reconduir aquest greu error" i que la ciutadania mostri "el seu rebuig més profund a mesures" com les que denuncien.

ARXIVAT A:
Agressió sexualViolència masclista
Anar al contingut