Transport Sanitari de Catalunya, en assabentar-se que el títol de la dona era fals, va apartar-la (ACN)

La falsa metgessa va treballar per una empresa d'ambulàncies amb un títol fals

Transport Sanitari de Catalunya va apartar la dona quan l'Institut de Vic va confirmar-los que el títol de tècnica d'emergències no era autèntic
Redacció
TEMA:
Policial

La falsa metgessa detinguda per haver treballat en diversos centres sanitaris catalans sense cap títol acreditatiu va treballar per una empresa d'ambulàncies amb un títol fals.

Després de ser acomiadada de l'Hospital de Berga, on va treballar durant set mesos, la dona va utilitzar un títol de grau mitjà de tècnica d'emergències sanitàries fals per fitxar per Transport Sanitari de Catalunya

En fer-se públic que les autoritats estaven investigant-la, l'empresa va iniciar "una investigació interna" i va acabar verificant que el títol presentat per la treballadora era fals.

Quan es va confirmar, la companyia va apartar-la de les seves funcions, i ara estudia la possibilitat d'interposar accions legals contra la treballadora.

El Sistema d'Emergències Mèdiques, per la seva banda, ha precisat que la falsa metgessa no ha treballat mai directament per a ells. Tot i això, el SEM ha obert una auditoria interna per saber si hi ha treballat de manera indirecta.
 

Un títol fals

La falsa metgessa va intentar treure's el títol de tècnica d'emergència en dues ocasions, però no ho va acabar fent. L'últim intent va fer-lo a l'Institut de Vic, que ha confirmat que no va finalitzar els estudis.

Al títol falsificat, la firma que hi ha no correspon a la del director de l'institut i el segell tampoc és el mateix perquè està tret d'un web antic.

En llibertat provisional

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns passat a Vic a la falsa metgessa, de 30 anys i veïna de Torelló. La dona està acusada de quatre delictes per intrusisme professional, falsificació de document públic i usurpació d'estat civil.

La dona va treballar, a banda de l'Hospital de Berga, a l'Hospital Universitari Dexeus, a una clínica de Girona, a l'Hospital de Vic i a una empresa de prevenció de serveis sanitaris. La policia, però, sospita que podria haver treballat en fins a una dotzena de centres.

L'arrestada va passar dijous a disposició judicial, però va sortir en llibertat provisional després de negar-se a declarar. Tot i això, la jutgessa li va imposar algunes mesures cautelars com compareixences quinzenals al jutjat, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori.

ARXIVAT A:
Policial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut