La fàbrica de Nissan de Barcelona perd un altre model: la pick-up de Mercedes

La Zona Franca reduirà encara més la producció, mentre espera el pla de futur que la multinacional s'ha compromès a presentar abans de l'estiu

Actualitzat

La fàbrica de Nissan de la Zona Franca de Barcelona perd la producció d'un altre vehicle. Al maig s'hi deixarà de fer el model pick-up X-Class que fa per a Mercedes.

L'any passat se'n van produir uns 8.000, cosa que representa un 15% de tota la planta. El mateix vehicle també es comercialitza com Nissan Navara i com Renault Alaskan. En les tres versions, a Barcelona es van fabricar un total de 38.000 unitats.

El president de Nissan Europa, Gianluca de Ficchy, s'ha reunit primer amb la direcció de Nissan i després amb el comitè d'empresa de Zona Franca per donar-los la notícia.

Fa menys d'un any, en la visita que va fer a Barcelona al mes de març, els va comunicar una altra notícia negativa: un expedient de regulació d'ocupació per a 600 persones.

 

Els sindicats temen ara per la continuïtat de la planta i de la plantilla, afectada l'any passat per un expedient de regulació d'ocupació. Demanen que s'adjudiqui a la Zona Franca la producció de nous models i que es concretin les inversions anunciades.

 

 

 

La baixa de la pick-up de Mercedes no ha de representar una nova retallada de plantilla, però els treballadors estan amoïnats per la situació de la fàbrica, que funciona per sota del 30% de la capacitat.

 

Imatge de la cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan.
Imatge de la cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan (ACN)

 

Recentment, la Zona Franca ja ha perdut el Nissan Pulsar i la furgoneta de combustió NV200. Manté la versió elèctrica (e-NV200), la pick-up pròpia i la que munten per a Renault.

Anar al contingut