La fàbrica de Nissan de Barcelona perd un altre model: la pick-up de Mercedes

La Zona Franca reduirà encara més la producció, mentre espera el pla de futur que la multinacional s'ha compromès a presentar abans de l'estiu
Actualitzat

La fàbrica de Nissan de la Zona Franca de Barcelona perd la producció d'un altre vehicle. Al maig s'hi deixarà de fer el model pick-up X-Class que fa per a Mercedes.

L'any passat se'n van produir uns 8.000, cosa que representa un 15% de tota la planta. El mateix vehicle també es comercialitza com Nissan Navara i com Renault Alaskan. En les tres versions, a Barcelona es van fabricar un total de 38.000 unitats.

El president de Nissan Europa, Gianluca de Ficchy, s'ha reunit primer amb la direcció de Nissan i després amb el comitè d'empresa de Zona Franca per donar-los la notícia.

Fa menys d'un any, en la visita que va fer a Barcelona al mes de març, els va comunicar una altra notícia negativa: un expedient de regulació d'ocupació per a 600 persones.

 

Els sindicats temen ara per la continuïtat de la planta i de la plantilla, afectada l'any passat per un expedient de regulació d'ocupació. Demanen que s'adjudiqui a la Zona Franca la producció de nous models i que es concretin les inversions anunciades.

 

 

 

La baixa de la pick-up de Mercedes no ha de representar una nova retallada de plantilla, però els treballadors estan amoïnats per la situació de la fàbrica, que funciona per sota del 30% de la capacitat.

 

Imatge de la cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan (ACN)

 

Recentment, la Zona Franca ja ha perdut el Nissan Pulsar i la furgoneta de combustió NV200. Manté la versió elèctrica (e-NV200), la pick-up pròpia i la que munten per a Renault.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut