"Només amb la independència podrem regular el lloguer": el manifest de Barcelona

L'acte polític de la manifestació de l'11-S a l'Arc de Triomf de Barcelona posa el focus en els problemes de l'habitatge que pateix la capital catalana i la resta del país. "Sense un sostre que ens doni aixopluc no es pot construir cap projecte de vida", ha denunciat Antònia Castellana, activista de la PAH i exalcaldessa de Molins de Rei.

El discurs s'ha centrat en els preus de lloguer abusius i els sous precaris que dificulten l'accés a l'habitatge, i ha reivindicat la independència com a eina per millorar les polítiques en aquest àmbit.

"Només amb la independència aconseguirem que l'habitatge, que és un dret, no es converteixi en una mercaderia. Només amb la independència podrem regular els contractes de lloguer i cap tribunal constitucional espanyol ens tombarà les lleis, com han fet fins ara", ha subratllat Castellana.

També ha denunciat la pressió del turisme sobre l'habitatge: "No volem unes ciutats plenes de turistes que fan que els lloguers siguin tan elevats que els nostres fills o filles, nets o netes hagin de marxar del barri o poble", ha dit. 

'Per un habitatge digne: independència'
"Per un habitatge digne: independència", el lema de l'11-S a Barcelona(ACN/Jordi Borràs)
Anar al contingut