Llach sobre la xifra de manifestants: "La Guàrdia Urbana sempre ens deixa molt desanimats"

El president de l'ANC, Lluís Llach, ha valorat "meravellosament" la participació en les mobilitzacions convocades per les entitats independentistes, tot i que des de l'organització no s'han donat xifres de participació.

En canvi, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat en 60.000 persones l'assistència a la manifestació de la capital.

"Fins i tot si les xifres fossin certes, per nosaltres és un èxit fantàstic; hem aconseguit que la gent de la nació es mobilitzi." 

En declaracions a TV3, Llach ha dit que "la Guàrdia Urbana sempre ens deixa molt desanimats... però només cinc minuts després ens animem altra vegada".


D'altra banda, el president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha destacat el missatge d'unitat que han enviat les entitats independentistes a l'hora d'organitzar conjuntament les mobilitzacions i pactar un manifest unitari.

"Més enllà de les dades, destaquem la importància d'aquest gest, que en el moment que estem és políticament molt rellevant."

En total, segons dades de les policies locals de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa, les manifestacions descentralitzades han aplegat enguany 73.000 persones, 42.000 menys que l'any passat.

Anar al contingut