L'aeroport afectat, en una imatge d'arxiu (iStock/Winhorse)

La desaparició d'unes tisores provoca el caos en un aeroport del Japó: 36 vols cancel·lats

L'eina va aparèixer l'endemà de l'incident, que també va provocar més de 200 retards

Redacció/AgènciesActualitzat

El Nou Aeroport de Chitose a Hokkaido, al nord del Japó, va endarrerir aquest cap de setmana més de 200 vols i en va cancel·lar 36 després de rebre la denúncia, dissabte, de la desaparició d'unes tisores en una de les botigues de la zona de les portes d'embarcament.

Els responsables de l'aeroport van suspendre els controls de seguretat durant dues hores i tots els passatgers que ja eren a la zona d'embarcament van ser obligats a sotmetre's a una nova revisió, cosa que va provocar grans cues i retards.

Finalment, els controls i l'enlairament d'avions es van reprendre durant el mateix dissabte, encara que les tisores no van aparèixer fins a l'endemà.


Les va trobar un dependent

L'objecte el va localitzar diumenge un dependent de la mateixa botiga, malgrat que l'empresa operadora Hokkaido Airport va esperar-se fins dilluns a anunciar-ho, per poder confirmar que les tisores que s'havien localitzat eren les mateixes que s'havien perdut.

Segons la mateixa empresa, l'eina s'havia de treure d'un armari tancat amb clau cada cop que s'utilitzava.

La botiga ha assegurat a la cadena de televisió local NHK que té en marxa una investigació detallada per aclarir les circumstàncies d'una desaparició que Hokkaido Airport ha lamentat, en declaracions a la mateixa cadena:

"Reconeixem que això ha passat com a resultat d'uns sistemes d'emmagatzematge i gestió insuficients a la botiga. També som conscients que és un incident que podria haver estat relacionat amb un segrest o amb terrorisme, i una vegada més ens assegurarem de ser escrupolosos en la nostra gestió."


El ministeri demana explicacions

L'aeroport afectat pel caos és un dels més transitats del país asiàtic, i presta servei a la segona ruta aèria nacional més transitada del món, entre l'aeroport de Haneda (Tòquio) i el de Chitose, situat a la ciutat de Sapporo.

Després d'aquest episodi, el Ministeri de Territori, Infraestructures, Transport i Turisme japonès ha demanat a la companyia encarregada de l'aeroport que n'investigui les causes i prengui les mesures necessàries perquè no torni a passar.

L'incident ha tingut lloc coincidint amb l'Obon, la festivitat japonesa per honorar els esperits dels avantpassats, que fa augmentar molt els viatges interns per retrobar-se amb les famílies.

ARXIVAT A:
AeroportsJapó
Anar al contingut