La CUP qualifica de "racisme d'estat" l'exclusió d'un candidat sense DNI a Sabadell el 28M

Per ser candidat al 28M cal tenir la nacionalitat espanyola, i la lentitud en els tràmits per aconseguir-la poden impedir l'exercici d'aquest dret polític

RedaccióActualitzat

A les eleccions municipals poden votar els estrangers empadronats de països de la UE o que tinguin conveni amb Espanya, però per ser candidat cal tenir la nacionalitat espanyola.

Per tant, els estrangers han d'esperar a tenir la nacionalitat per poder presentar-se, però la lentitud dels tràmits per aconseguir-la poden impedir que exerceixin aquest dret polític.


Més de 18 mesos esperant la nacionalitat

És el que li ha passat a l'Allan Contreras, originari d'Honduras que fa 9 anys que viu a Catalunya, i que havia de ser número 5 a la llista de la CUP-Crida per Sabadell per aquest municipi.

Però la Junta Electoral de Zona l'ha exclòs perquè encara no té número de DNI, i Contreras ha denunciat que fa més de 18 mesos que té tots els tràmits fets i encara no li han donat.


Denuncia que és un cas de "racisme d'Estat"

Contreras ha recordat que la llei marca que els tràmits per completar la nacionalitat han de durar un màxim de 12 mesos, i ha qualificat el seu cas i altres de similars de "racisme d'Estat".

Com a protesta, la llista per Sabadell s'ha completat amb l'exdiputat David Fernàndez tancant-la, mentre Contreras ha afirmat que "continuarà amb un peu a la institució i dos a fora":

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut