Els diputats de la CUP Dani Cornellà, Laure Vega i Laia Estrada, aquest dissabte a l'assemblea nacional de Sabadell
Els diputats de la CUP Dani Cornellà, Laure Vega i Laia Estrada, aquest dissabte a l'assemblea nacional de Sabadell (ACN/Nico Tomás)

La CUP revisa l'estratègia, sense grans canvis: "L'única fórmula és la confrontació"

Els anticapitalistes aproven amb un 82% dels vots la ponència estratègica en una assemblea a porta tancada que ha de culminar l'anomenat Procés de Garbí

RedaccióActualitzat

La CUP culmina aquest dissabte el Procés de Garbí, el debat d'un any que ha servit per repensar tota l'estratègia de la formació.

En una assemblea a porta tancada a Sabadell, els anticapitalistes debaten la ponència estratègica i organitzativa i més de 150 esmenes. La proposta estratègica ja ha quedat aprovada amb el 82% dels suports. No es coneixen, però, les esmenes que s'han aprovat i que podrien incloure matisos.

En aquesta ponència s'aposta per una CUP disposada a ocupar tots els "espais institucionals" possibles. El partit, però, manté l'estratègia de la confrontació, tal com han explicat els portaveus del grup motor del Procés de Garbí, Maria Gordillo i Non Casadevall.

"La CUP vol fer aquesta ocupació i conquesta de les institucions per a posar-les al servei del poble i la gent"

"Tenim al davant un PSOE que s'ha negat i negarà qualsevol avenç social", ha dit Casadevall, que ha afegit que "l'única fórmula per aconseguir la plena sobirania i la independència és la confrontació".


Els lideratges, a debat

Els anticapitalistes debaten també si allargar els lideratges per no "cremar-los ràpidament", com els ha passat fins ara, i reforçar la direcció interna.

Aquesta tarda serà el torn de debatre la ponència organitzativa i les seves esmenes. L'assemblea podria allargar-se fins a les nou del vespre.

Gordillo i Casadevall han defensat que la CUP serà "una organització més afilada, més eficient i, sobretot, més útil".

Els portaveus del Procés de Garbí de la CUP, Non Casadevall i Maria Gordillo, a la Fira Sabadell
Els portaveus del Procés de Garbí de la CUP, Non Casadevall i Maria Gordillo, a la Fira Sabadell (ACN/Nico Tomás)

Els integrants del nou secretariat nacional no s'escolliran avui, sinó en una votació posterior, el 6 d'octubre.

L'anomenat Procés de Garbí es va presentar l'octubre del 2023 i ha durat 11 mesos. Ha estat un període de reflexió i autocrítica per recuperar la capacitat d'influència.

El repte de la formació és recuperar votants, després dels mals resultats que han obtingut en les eleccions dels últims anys.

ARXIVAT A:
CUP
Anar al contingut