Els diputats de la CUP Dani Cornellà, Laure Vega i Laia Estrada, aquest dissabte a l'assemblea nacional de Sabadell (ACN/Nico Tomás)

La CUP revisa l'estratègia, sense grans canvis: "L'única fórmula és la confrontació"

Els anticapitalistes aproven amb un 82% dels vots la ponència estratègica en una assemblea a porta tancada que ha de culminar l'anomenat Procés de Garbí
Redacció Actualitzat
TEMA:
CUP

La CUP culmina aquest dissabte el Procés de Garbí, el debat d'un any que ha servit per repensar tota l'estratègia de la formació.

En una assemblea a porta tancada a Sabadell, els anticapitalistes debaten la ponència estratègica i organitzativa i més de 150 esmenes. La proposta estratègica ja ha quedat aprovada amb el 82% dels suports. No es coneixen, però, les esmenes que s'han aprovat i que podrien incloure matisos.

En aquesta ponència s'aposta per una CUP disposada a ocupar tots els "espais institucionals" possibles. El partit, però, manté l'estratègia de la confrontació, tal com han explicat els portaveus del grup motor del Procés de Garbí, Maria Gordillo i Non Casadevall.

"La CUP vol fer aquesta ocupació i conquesta de les institucions per a posar-les al servei del poble i la gent"

"Tenim al davant un PSOE que s'ha negat i negarà qualsevol avenç social", ha dit Casadevall, que ha afegit que "l'única fórmula per aconseguir la plena sobirania i la independència és la confrontació".


Els lideratges, a debat

Els anticapitalistes debaten també si allargar els lideratges per no "cremar-los ràpidament", com els ha passat fins ara, i reforçar la direcció interna.

Aquesta tarda serà el torn de debatre la ponència organitzativa i les seves esmenes. L'assemblea podria allargar-se fins a les nou del vespre.

Gordillo i Casadevall han defensat que la CUP serà "una organització més afilada, més eficient i, sobretot, més útil".

Els portaveus del Procés de Garbí de la CUP, Non Casadevall i Maria Gordillo, a la Fira Sabadell (ACN/Nico Tomás)

Els integrants del nou secretariat nacional no s'escolliran avui, sinó en una votació posterior, el 6 d'octubre.

L'anomenat Procés de Garbí es va presentar l'octubre del 2023 i ha durat 11 mesos. Ha estat un període de reflexió i autocrítica per recuperar la capacitat d'influència.

El repte de la formació és recuperar votants, després dels mals resultats que han obtingut en les eleccions dels últims anys.

ARXIVAT A:
CUP
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut