La crua travessia de la Djeneba: de la Costa d'Ivori a les Canàries amb 16 anys i embarassada

Amb 16 anys i embarassada, va marxar de la Costa d'Ivori a cegues i es va enfrontar a un trajecte per diversos països fins que va arribar a Fuerteventura
Begoña Grigelmo, Ferran Moreno i Marta Jerez, enviats especials a el Hierro Actualitzat
TEMA:
Migracions

"Vaig arribar amb 16 anys i embarassada. Ara en tinc 18 i estic aquí lluitant perquè el meu fill tiri endavant". Aquesta és la història de la Djeneba Kane, que va fugir de la Costa d'Ivori; després d'intentar arribar a Europa en patera dues vegades, finalment va volar fins al Marroc; va viure al carrer, i quan el seu germà l'hi va poder pagar, va pujar a una altra patera.

Va arribar a Fuerteventura molt dèbil i va estar 3 dies en coma. L'Ibrahim té dos anys i, segons explica la mare, pateix anèmia crònica per culpa de la travessia.

Tot per salvar la vida del seu fill. La Djeneba temia que el seu pare, de fortes conviccions religioses, pogués arribar a matar-lo si arribava a néixer perquè no li permetia quedar-se embarassada fora del matrimoni.

Fins que ha fet 18 anys ha estat en centres gestionats pel govern canari. I ara, i fins que sigui més autònoma, l'administració continua tenint la tutela del petit. Però, gràcies a un projecte de la Fundació Main, tots dos viuen junts amb dues noies més que també són mares.

La Djeneba, que somia ser infermera, vol que el seu fill sigui independent i tingui molt clar que la vida no sempre és fàcil:

"La vida no és un bombó que es menja, s'ha de caminar cada dia. Un dia pots ser feliç però no saps si l'endemà ho seràs."

 

 

ARXIVAT A:
Migracions Les Canàries
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut