Cogombres en una cuina amb un bol de talls de cogombre
Els cogombres s'han esgotat a les botigues d'Islàndia per l'èxit de les receptes d'un tiktoker (iStock)

La "comunitat dels cogombres" d'un tiktoker exhaureix aquesta verdura a Islàndia

El país en produeix en hivernacles alimentats amb energia geotèrmica, però ara n'han hagut d'importar d'urgència dels Països Baixos

Josep Maria Camps ColletActualitzat

Les xarxes socials han revolucionat el món de moltes maneres, donant molta volada a personatges que aconsegueixen atreure l'atenció de milions de persones, però també generant molta activitat econòmica.

I de vegades tenen força repercussió en els fluxos econòmics establerts, impulsant modes que canvien molt ràpidament els hàbits de milers i milers de persones, i provocant escassetat d'alguns productes.

És el que ha passat a Islàndia, on l'èxit que està tenint el perfil de TikTok de Logan Moffitt, un noi que hi penja vídeos ensenyant a fer amanides de cogombre, ha esgotat les reserves d'aquesta verdura.


Han hagut d'importar cogombres de l'estranger

Ho ha confirmat a diversos mitjans Gudrun Adalsteinsdottir, directora general de Kronan, la principal cadena de botigues de queviures del país, que diu que han hagut de fer una comanda d'urgència als Països Baixos.

Segons Adalsteinsdottir, la influència de Moffitt és clara, perquè també s'han esgotat alguns dels altres ingredients que fa servir en els vídeos, com ara l'oli de sèsam, el vinagre d'arròs i una salsa oriental de peix.

La directora general de Kronan ha dit al mitjà digital islandès RÚV que, malgrat el que els acaba de passar amb els cogombres, procuren estar pendents de les xarxes per reaccionar a temps quan hi ha un augment de la demanda:

"El panorama ha canviat completament i és important que les empreses estiguin molt atentes a les tendències, a la discussió en línia i al contingut de les xarxes socials per veure què és tendència en un moment donat."

Cogombres en una fusta de cuina, un d'ells a mig tallar
Els cogombres s'han esgotat a les botigues d'Islàndia per l'èxit de les receptes d'un tiktoker (iStock)

Islàndia produeix cogombres amb geotèrmia

La fal·lera per les amanides de cogombre ha coincidit a Islàndia amb l'inici del curs a les escoles, cosa que ha agreujat el problema, perquè s'ha afegit a les comandes que fan les cuines escolars.

Això està passant en un país que, d'una banda, és un mercat molt petit (no arriba als 400.000 habitants), cosa que dona poc marge per reaccionar als augments bruscos en la demanda d'alguns productes.

D'altra banda, és un país que està orgullós de produir els cogombres en hivernacles alimentats amb energia geotèrmica i també d'evitar el màxim possible la importació d'aliments de l'estranger.


La "comunitat dels cogombres" de Logan Moffitt

El fenomen de TikTok és el canadenc Logan Moffitt, de 23 anys, que en cinc anys ha aconseguit més de cinc milions de seguidors en aquesta xarxa social amb vídeos d'ell cuinant tota mena de plats.

Fa receptes senzilles sense fer gaire comèdia; últimament s'ha dedicat a les amanides orientals de cogombre i fins i tot ha convertit el seu perfil en una "comunitat dels cogombres":

@logagm

Sometimes you need to eat 2 entire cucumbers¿

¿ original sound - Logan


 

Hi té centenars de vídeos penjats, molts amb desenes de milions de visualitzacions, i sembla que la seva influència ha provocat escassedat de cogombres en altres llocs del planeta.

Per exemple, en alguns punts dels Estats Units, com afirma un altre famós tiktoker d'aquest país, Nik, que es dedica a penjar vídeos basats, aquests sí, a buscar el somriure o directament el riure de l'audiència:

"El dependent em va dir: 'Fa una setmana que no tenim cogombres per culpa del xicot aquest que diu 'de vegades vols menjar-te un cogombre sencer''. Així que tornaràs a preguntar-me on són els cogombres o ho deixarem aquí?"

@judyhoppsl0vr69 @Logan you caused a nationwide cucumber outtage #fyp #cucumber ¿ original sound - Nik

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaXarxes socials
Anar al contingut