La compensació per l'ús d'un vehicle per treballar puja a 0,26 euros per quilòmetre

Des de l'any 2005, Hisenda tenia congelada la compensació per quilometratge en 19 cèntims

Redacció/AgènciesActualitzat

Tothom que faci servir el seu cotxe particular quan treballa hi sortirà guanyant en el preu del quilometratge: el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública ha revisat a l'alça la quantitat de les dietes i assignacions per a despeses de locomoció.

El Ministeri d'Hisenda ha pujat a 26 cèntims per quilòmetre la compensació de les despeses de combustible, desgast del vehicle i una part proporcional de l'assegurança.

La manera d'accedir a aquesta compensació és diferent segons el tipus d'empleat. Als treballadors públics se'ls pagarà directament al compte corrent després que hagin presentat la factura de combustible i un justificant del desplaçament.

En el cas de la resta de treballadors, l'exempció s'aplicarà permetent excloure de la declaració de l'IRPF la quantitat resultant de multiplicar 0,26 euros pels quilòmetres recorreguts. Per fer aquest tràmit, caldrà comptar amb un document que justifiqui el desplaçament, en el qual es podran incloure les despeses de peatges i aparcaments, segons ha explicat el ministeri.

Una compensació congelada des del 2005

Des del 2005 el quilometratge estava congelat en els 19 cèntims.

L'actualització que es fa ara es deu principalment a l'escalada dels preus de l'energia. Arran de la guerra d'Ucraïna, entre altres factors, el preu actual de la gasolina i el gasoil és pràcticament el doble que l'any 2005.

Aquest augment estava recollit a l'Acord Marc per a una Administració del segle XXI, pactat pel govern espanyol i els sindicats de l'àrea de Funció Pública de CCOO i UGT. La clàusula novena preveu una "actualització dels imports" de les despeses de desplaçament.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaEnergiaIRPF
Anar al contingut