La comissió de l'operació Catalunya al Congrés citarà Rajoy, Cospedal i Fernández Díaz

La comissió es reactiva aquest dijous amb l'aprovació del pla de treball i el llistat de compareixents, que també inclou Artur Mas, Xavier Trias i Oriol Junqueras
Redacció Actualitzat
TEMA:
Mariano Rajoy

Mariano Rajoy o Jorge Fernández Díaz seran citats al Congrés perquè compareguin davant la comissió que investiga l'operació Catalunya. Aquest dijous a la tarda s'aprova una primera llista de noms que, a més de l'expresident i l'exministre d'Interior, també inclourà l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría o l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal. 

A la llista, que el PSOE ha acordat amb els seus socis parlamentaris, també hi són l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l'exvicepresident Oriol Junqueras, així com  l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro i l'exlíder del PP català Alícia Sánchez-Camacho.

També està previst que siguin citats a la comissió que investiga la guerra bruta contra l'independentisme durant el govern presidit per Rajoy l'exnúmero dos del Ministeri de l'Interior Francisco Martínez, l'excomissari Eugenio Pino, l'excap d'afers interns de la Policia Nacional Marcelino Martín Blas, l'exdirector general de la Policia Nacional Ignacio Cosidó, i l'exalt càrrec de la Policia Nacional Celestino Barroso.

La llista inclou, a més, l'exconseller delegat del BPA Joan Pau Miquel, l'exmàxim accionista del BPA Higini Cierco, l'exdirector del SEPBLAC Juan Manuel Vega, els periodistes Quico Sallés i Maika Navarro i l'advocat Agustí Carles i Garau.

No hi haurà compareixences de jutges, com demanava Junts. De moment, queden fora de l'obligació de comparèixer.
 

Un llistat de 20 persones

La comissió es reactiva aquest dijous amb l'aprovació del pla de treball i el llistat de compareixents dos anys després que s'acordés la seva creació, el setembre del 2022. 

La seva primera etapa, on només va comparèixer l'excomissari José Manuel Villarejo, va quedar interrompuda per la convocatòria d'eleccions generals. Es va tornar a constituir a finals de febrer del 2024, però fins ara no havia fet cap pas.

A diferència del que va passar a l'anterior legislatura, en què només s'havien acordat els noms de Villarejo i l'accionista del BPA Higini Cierco, en aquesta ocasió el PSOE, Sumar, ERC, Junts, PNB i Bildu han acordat una llista de 20 noms que rebran les peticions per comparèixer.

A més d'aquesta comissió, el Congrés reprendrà també aquesta tarda la comissió sobre els atemptats del 17-A, en què PSOE, Junts i Sumar presentaran un document de treball on demanen la desclassificació d'informes del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) sobre els atemptats.

ARXIVAT A:
Mariano Rajoy
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut