Taylor Swift en un dels concert de "The eras tour" al Japó
Als concerts de "The eras tour" a Viena, que s'havien de fer entre el 8 i el 10 d'agost, hi havien d'assistir unes 170.000 persones (Reuters/Kim Kyung-Hoon)

La CIA, clau per evitar l'atac terrorista als concerts de Taylor Swift a Viena

L'organisme assegura que va donar informació a Àustria per impedir un atemptat que tenia l'objectiu de matar "desenes de milers de persones"

RedaccióActualitzat

Continuen arribant noves informacions sobre els concerts cancel·lats de Taylor Swift a Viena per amenaça terrorista. La nord-americana va haver de suspendre els xous que tenia previstos a la capital austríaca per seguretat, després que el govern del país confirmés la detenció de dos presumptes terroristes jihadistes que suposadament planejaven atemptar durant les seves actuacions. 

Ara, la CIA dona nous detalls sobre els fets. El subdirector de l'organisme d'intel·ligència americà, David S. Cohen, ha assegurat a la Cimera d'Intel·ligència anual a Washington que van facilitar informacions clau a les autoritats austríaques per desarticular el grup terrorista que pretenia matar "desenes de milers de persones" en els concerts de la popular cantant:

"Els austríacs van poder fer aquests arrestos perquè l'agència i els nostres socis a la comunitat d'intel·ligència els van proporcionar informació sobre el que aquest grup connectat amb ISIS estava planejant fer."

Cohen ha detallat, en informacions que avança el New York Times, que la CIA havia proporcionat informació sobre quatre persones relacionades amb Estat Islàmic que es trobaven a Àustria. Les autoritats austríaques van poder detenir-ne dos un dia abans del primer concert de Swift. 

A més, els investigadors van trobar un arsenal de productes químics, dispositius explosius, detonadors i 21.000 euros en diners falsos al domicili del principal sospitós, un simpatitzant d'Estat Islàmic de 19 anys que s'havia radicalitzat a través d'internet, segons les autoritats.

 

Durant l'operació antiterrorista també es va desallotjar una residència de gent gran i diversos edificis més (Europa Press/APA/DPA/Max Slovencik) 

Als concerts de "The eras tour" a Viena, que s'havien de fer entre el 8 i el 10 d'agost, hi havien d'assistir unes 170.000 persones.

La resposta de Taylor Swift a l'amenaça terrorista

La cantant nord-americana no es va referir al que va passar fins a la setmana passada, quan va publicar un missatge a través de les xarxes socials: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

L'estrella va assegurar que després de la cancel·lació dels seus tres concerts a Viena va sentir "por" i una "tremenda culpa" per la quantitat de persones que tenien previst anar-la a veure a l'estadi Ernst Happel de la capital austríaca.

Swift va dir que està agraïda a les autoritats austríaques "perquè gràcies a elles estàvem de dol per concerts i no per vides" i va assegurar que, malgrat la situació, la va animar "l'amor i la unitat" que va veure en els seus admiradors.

ARXIVAT A:
TerrorismeEstat IslàmicÀustria
Anar al contingut