Vacunes de Pfizer contra la Covid-19 (REUTERS/Rodrigo Garrido)

La CE, condemnada per falta de transparència en la compra de vacunes de la covid

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) anul·la les decisions de la Comissió "per contenir irregularitats"

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea (CE) va ser excessivament opaca amb els contractes per comprar les vacunes contra la covid-19 a diverses farmacèutiques durant els anys 2020 i 2021.

Així ho ha determinat el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE). Considera que la Comissió que presideix Ursula von der Leyen no va donar informació suficient sobre possibles indemnitzacions en cas que les vacunes haguessin resultat defectuoses. 

També considera que no va justificar prou per què no permetia accedir a les declaracions conforme els responsables de les negociacions amb les farmacèutiques no tenien conflictes d'interessos.

Per tot això, el Tribunal estima parcialment els recursos de diversos eurodiputats contra aquests contractes i anul·la les decisions de la Comissió "per contenir irregularitats", segons ha informat en un comunicat el Tribunal amb seu a Luxemburg.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen (REUTERS/Yves Herman)

Aquesta sentència, que encara es pot recórrer, arriba la vigília que l'alemanya Ursula von der Leyen opti a la reelecció al capdavant de la CE, en una votació que es farà aquest dijous al Parlament Europeu i on buscarà el suport de la majoria d'europarlamentaris.

 

ARXIVAT A:
VacunesComissió EuropeaCovid-19
Anar al contingut