En aquesta casa van trobar morta Marilyn Monroe el 4 d'agost de 1962

La casa on va morir Marilyn Monroe, declarada monument històric per evitar-ne la demolició

Els fans de l'actriu aconsegueixen que l'Ajuntament de Los Angeles salvi la casa d'estil colonial que els actuals propietaris volien tirar a terra per ampliar el seu jardí
Redacció
TEMA:
Cinema

"No hi ha cap altra persona o lloc a la ciutat de Los Angeles tan emblemàtic com Marilyn Monroe i la seva casa de Brentwood". Amb aquestes paraules ha justificat Traci Park, regidora municipal de Los Angeles, la decisió de declarar monument cultural i històric la casa on va morir Monroe.

De fet, Marilyn no va viure gaire temps en aquesta casa, situada a 12305 Fifth Helena Drive, al barri de Brentwood. La va comprar per 75.000 dòlars a principis dels anys 60, just després que es trenqués el seu tercer matrimoni, amb el dramaturg Arthur Miller.

I va ser al dormitori principal d'aquesta casa d'una sola planta on van trobar morta l'actriu el 4 d'agost de 1962, quan tenia 36 anys. Es va determinar que la causa de la mort va ser una intoxicació aguda per barbitúrics.

El consistori de Los Angeles creu que hi ha poques propietats tan emblemàtiques com la casa de Marilyn Monroe (Flickr/Antonio Marín Segovia)

La casa la van comprar a principis del 2023 la multimilionària Brinah Milstein i la seva parella, el productor de reality shows Roy Bank, per 8,35 milions de dòlars, uns 7,8 milions d'euros. Milstein i Bank, que viuen a la casa del costat, van adquirir la propietat amb la intenció d'enderrocar l'edificació per ampliar el jardí. Però no comptaven amb l'oposició ferma i la ràpida organització dels fans de Marilyn Monroe.

Just l'endemà de rebre l'autorització municipal per començar les obres per tirar-la a terra, el consistori va aturar l'enderroc. Un edicte aprovat per unanimitat prohibia fer modificacions importants a la propietat mentre s'estudiava si la inclouen o no a la llista de monuments emblemàtics.

La casa de Marilyn Monroe en una vista zenital (Reuters /Mike Blake)

I la decisió ha arribat aquesta setmana. Així ho celebra L. A. Conservancy, una entitat que treballa per preservar els edificis històrics de Los Angeles:

La batalla per la casa de Marilyn Monroe s'ha convertit en el gran debat a Los Angeles sobre quins racons emblemàtics del vell Hollywood cal o no protegir de l'especulació immobiliària.

Els nous propietaris argumenten que l'edificació ha estat remodelada tants cops des que hi va viure Marilyn que ja no es conserva res de la seva essència que justifiqui declarar-la patrimoni cultural. A més, asseguren que en l'actualitat la casa és una molèstia per a tot el veïnat per les onades de turistes i mitòmans que atreu. Cada dia centenars de persones s'acosten fins a la porta de la vella casa per fer-se fotografies. 

La porta de la casa de Marilyn és lloc de pelegrinatge diari de turistes i mitòmans (Reuters /Mike Blake)
ARXIVAT A:
Estats Units Cinema
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut