Marilyn Monroe llegeix estirada en una butaca
Van torbar Marilyn Monroe morta a la casa l'agost del 1962

La casa de Marilyn Monroe, salvada de la demolició pels pèls

L'Ajuntament de Los Angeles ha tombat el permís de demolició concedit als nous propietaris mentre estudia si la declara monument històric

La demolició de la casa on Marilyn Monroe va passar els últims mesos de la seva vida ha quedat aturada, almenys de moment. L'Ajuntament de Los Angeles, on es troba, ha aprovat començar el procés per incloure-la en la llista dels monuments històrics i culturals de la ciutat.

Es revoca així el permís per enderrocar-la que s'havia concedit, just un dia abans, als propietaris. La casa la va comprar a principis d'aquest any l'entitat "Glory of the Snow Trust" per 8,35 milions de dòlars, uns 7,8 milions d'euros.

Quan es va saber que havien sol·licitat el permís per tirar-la a terra, va començar un moviment en contra, que ara ha empès les autoritats locals a aprovar aquesta moció que ho impedeix. De fet, el text aprovat aquest divendres per unanimitat prohibeix fer modificacions importants a la propietat mentre s'estudia si la inclouen o no a la llista de monuments emblemàtics.

"Els telèfons de l'Ajuntament i de l'oficina local han estat sonant sense parar durant les últimes 48 hores", assegura la regidora de Los Angeles que va presentar la moció, Traci Park.

Casa de Marilyn Monroe a Los Angeles
Marilyn Monroe va comprar la casa a principis dels anys 60 (Flickr / Laura Loveday)

Monroe va comprar la casa, que té 270 metres quadrats distribuïts en una sola planta, a principis dels anys 60. Va pagar 75.000 dòlars, uns 70.000 euros. Era just després que es trenqués el seu tercer matrimoni, amb el dramaturg Arthur Miller, segons explica Los Angeles Times. Va ser l'única residència de l'actriu.

A l'actriu la van trobar morta en un dormitori de la casa l'agost del 1962, quan tenia 36 anys. Es va determinar que la causa de la mort va ser una intoxicació aguda per barbitúrics.

A la porxada de la casa hi ha la inscripció "Cursum Perficio", una frase llatina que significa "El meu viatge acaba aquí".

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut