La campanya electoral pel 28M encara la recta final

Després del debat de TV3 i Catalunya Ràdio entre els alcaldables de Barcelona, la campanya electoral pel 28M encara la recta final

Actualitzat

Els comuns han celebrat aquest dimecres a la tarda el seu acte central a la plaça de Catalunya. Amb un cartell més propi d'un festival de música que d'un acte polític i en un escenari gens casual: una plaça Catalunya, centre del 15M a Barcelona i que Ada Colau ja va triar fa quatre i 8 anys per a l'acte central de campanya. Hi han actuat artistes com Nacho Vega i Maria Arnal i la sorpresa de la nit ha estat Marina Rossell, que ha cantat a cappella "Bella ciao". Un acte on els comuns s'han erigit en els socialistes de debò, en una crítica directa al PSC, i on han alertat del perill d'un possible pacte entre Trias i Collboni.

Esquerra ha cridat a la participació en el cor del Poblenou, a la seva emblemàtica Rambla. En un acte que Joan Ignasi Elena, el conseller d'Interior, ha aprofitat per anunciar que segueix els passos d'Ernest Maragall i que s'afilia a Esquerra Republicana. Maragall, el candidat per Barcelona, diu que és l'hora de decidir entre la Barcelona submisa de Colau o de Collboni i la Barcelona ambiciosa que no abandona l'1 d'octubre i que mira cap al futur.

Des del districte de Sarrià Sant-Gervasi, d'on és el candidat i principal graner de vots, Xavier Trias ha fet una crida a la mobilització aquest diumenge perquè es produeixi el canvi a Barcelona. Critica Ada Colau, de qui diu només ha visitat 8 vegades el districte aquesta legislatura i per haver col·locat Sarrià Sant - Gervasi a la cua de les inversions de la ciutat. Quan falten 3 dies per acabar la campanya, Trias apuja el to dels seus discursos contra els seus principals adversaris i ha advertit que votar Collboni és donar els seus vots a Ada Colau.

Jaume Collboni reclama que el PSC a Barcelona tingui una àmplia majoria per poder governar bé, ha dit, sense lligams. Des de Sarrià i al costat del ministre Miquel Iceta els socialistes han volgut marcar distància amb l'independentisme. Salvador Illa ha reivindicat el paper del PSC en la convivència a Catalunya. Collboni s'ha desmarcat especialment de Xavier Trias, "el candidat de Carles Puigdemont", ha dit.

Força presència de Ciutadans aquesta campanya al districte de Nou Barris, que consideren que pot ser clau per a les seves aspiracions. Anna Grau hi ha dit que hi va a treure la Colau.

Daniel Sirera ha allunyat la possibilitat d'investir Xavier Trias si els seus vots són decisius. Pel candidat del PP, Trias hauria de renunciar a l'independentisme i ha assegurat que se li fa molt difícil pensar a arribar a un acord amb ell.

Valents vol optimitzar la despesa en polítiques socials, evitant les que consideren supèrflues, com el centre dedicat a les noves masculinitats. Per Eva Parera, candidata de Valents Ajuntament de Barcelona, es malbaraten molts diners. Parera també defensa una finestreta única d'entrada als serveis socials per fer-los més àgils.

El PDeCAT reclama el traspàs de Rodalies davant els reiterats problemes que viu la gestió ferroviària, que depèn del govern espanyol. El diputat al Congrés Genís Boadella ho ha exigit des de Viladecans, acompanyat dels alcaldables de la candidatura Ara Pacte Local al Baix Llobregat. També ha dit que el projecte independentista continua, però que en les municipals les prioritats són unes altres.

Des de la CUP consideren que són l'única candidatura que defensa la llengua, diuen, i la independència com un tema central de la campanya. Per això es presenten com un vot útil davant de la resta de formacions. Ho han dit en un acte a Vic, on la candidatura de "Capgirem Vic" enguany es presenta com CUP Vic.

Sense aportar dades, Vox ha reiterat que hi hauria hagut un augment de la inseguretat i de la delinqüència a conseqüència de les polítiques d'esquerres dels governs català i espanyol. Al costat de la candidata de Sabadell, Ignacio Garriga ha carregat contra el Partit Popular per ser còmplice, diu, de Pedro Sánchez.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut