Washington

Aproven l'"impeachment" contra Trump, que serà el tercer president jutjat pel Senat

La majoria demòcrata dona llum verda al procés de destitució de Trump, sota l'acusació d'abús de poder i obstrucció al Congrés

RedaccióActualitzat

Donald Trump serà el tercer president de la història dels Estats Units a sotmetre's a un judici de destitució al Senat. La Cambra de Representants ha votat aquesta matinada imputar-lo per dues qüestions: per abús de poder per haver pressionat Ucraïna amb la intenció de treure els draps bruts contra els demòcrates, i també per obstrucció a les investigacions del Congrés. Tot plegat després de dotze hores de debat.

El resultat de la votació constata la fractura profunda que parteix el país per la meitat. Una divisió motivada per la ideologia, però també a l'hora d'interpretar la realitat i uns fets concrets. 

Tres congressistes demòcrates han votat contra l'"impeachment", mentre que la totalitat dels republicans han seguit el guió i s'han oposat al procés de destitució de Trump. 

Kevin McCarthy, líder republicà a la Cambra de Representants, desvirtuava el procediment:

"El que veiem és un procés fraudulent, que ha portat a l'"impeachment" més partidista i menys creïble de la història"

 

El republicà Kevin McCarthy ha carregat contra els demòcrates (Reuters)

 

Steny Hoyer creu que si no es pot processar Trump, "ja no vivim en una democràcia" (Reuters) 

Des de les files demòcrates, el seu màxim responsable a la Cambra de Representants, Steny Hoyer, tenia una opinió molt diferent:

"Si no podem processar un president que ha abusat del càrrec en benefici propi, ja no vivim en una democràcia, sinó en una monarquia o una dictadura"

 

La presidenta de la Cambra, Nancy Pelosi, somriu després d'aprovar-se l'impeachment (Reuters/Jonathan Ernst) 

Per als demòcrates, aquest dia es veu com una victòria agredolça. Han aconseguit processar el president més controvertit de l'últim segle en el que potser era un moment inevitable en un mandat marcat pel desgovern i l'escàndol. Però, al mateix temps, saben que al Senat Donald Trump tindrà un judici on ho tindrà tot de cara per ser absolt

El mes que ve es farà el judici polític i és molt probable que Trump quedi exonerat gràcies al vot de la majoria republicana


Trump s'ho pren amb ironia 
 

Trump: "Tres demòcrates també han votat per nosaltres!!!" (Reuters/Leah Millis)

Coincidint amb la decisió del Congrés d'enviar-lo a Judici, Trump es donava un bany de masses a Michigan ridiculitzant l'impeachment i el titllava d'intent de cop d'estat, vergonya o atac a la democràcia.

Durant l'acte polític a Battle Creek, el president nord-americà s'hi ha referit com si fos un espectacle...

"Crec que ens arriba el resultat d'una votació. Així que tenim tots els republicans que han votat per nosaltres. Uau! ...I tres demòcrates també han votat per nosaltres!!!"

 

Trump afirma que l'actitud dels demòcrates és comparable a una "marxa suïcida" (Reuters/Leah Millis) 

Trump no ha estalviat desqualificacions contra els demòcrates:

"A través de les seves accions depravades d'avui, els bojos demòcrates de Nancy Pelosi han assumit per sempre la taca de la vergonya. Es tracta d'una marxa suïcida. Han abaratit el preu d'un impeachment per a presidents futurs"


I ha vaticinat, de cara al judici al qual se sotmetrà al Senat, que "tot acabarà aviat i amb una gran victòria:"

 

 

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut