Un helicòpter dels Bombers descarrega aigua al flanc dret de l'incendi de Cabacés
Un helicòpter dels Bombers descarrega aigua al flanc dret de l'incendi de Cabacés (ACN/Eloi Tost)

La caiguda d'una línia elèctrica, possible causa dels incendis del Priorat

Els operaris d'Endesa han començat a redreçar i substituir els pals de la línia de mitjana tensió afectats pel vent, mentre els Agents Rurals ho investiguen

RedaccióActualitzat

Els Agents Rurals que investiguen les causes dels incendis del Priorat --el de Cabacés, que està estabilitzat, i el de Porrera, que ja està controlat--, treballen amb la hipòtesi que tant un foc com l'altre haurien començat en línies elèctriques.

Sobre això, Endesa ha dit que encara està comprovant la situació a la zona, però apunta a la possibilitat que el fort vent dels últims dies pugui "haver malmès alguna infraestructura elèctrica".

Els operaris de la companyia elèctrica han començat a reparar la xarxa afectada. Han redreçat algun pal de la llum que havia caigut i n'han portat un altre per substituir-lo. Aquest podria haver estat l'origen del foc, tot i que encara se n'investiguen les causes. 

Els operaris d'Endesa han redreçat un pal de la llum, possible origen del foc (3Cat)

La possible incidència se situaria en un tram limitat entre 2 centres de transformació d'una mateixa línia de mitjana tensió digitalitzada. Una línia que data del 1953, i que segons informa Endesa, es va revisar per darrer cop tot just l'any passat.


Com van començar els incendis

Ens hem de situar al nord del Priorat, a tocar del parc natural de la Serra de Montsant. El primer foc va començar a Cabacés i, 45 minuts després, se'n va declarar un altre a Porrera.

Entre els dos incendis hi ha una distància de 9,5 quilòmetres.

 

A Cabacés, s'han calcinat unes 110 hectàrees, segons l'últim càlcul dels Agents Rurals, de les quals 108 són forestals i dues d'agrícoles.

El foc ha cremat unes 15 hectàrees a Porrera, la majoria de terreny forestal.

ARXIVAT A:
EnergiaIncendisBombers
Anar al contingut