250 balenes tenyeixen el mar de vermell per una tradició de caça a les illes Fèroe

La caça de 250 balenes tenyeix de vermell el mar de les illes Fèroe

El Grindadráp, la cacera de balenes a la costa que fan els habitants de l'arxipèlag, és una tradició molt criticada pels animalistes
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Les illes Fèroe són una mena de paradís terrenal al mig de l'Atlàntic Nord, però, un cop a l'any, els seus mars es tenyeixen de vermell.

El Grindadráp és una tradició on els habitants de l'arxipèlag, que no superen els 50.000, practiquen la caça de balenes a la costa. Aquest any, els cetacis morts en un dia i en una sola localitat han estat de 250. Una xifra que, no obstant, és únicament una part dels 900 animals que cada any són caçats a les illes Fèroe.


Té el vistiplau del govern

Els habitants defensen que aquesta activitat, que es practica a l'arxipèlag des de fa 500 anys, té com a principal objectiu l'obtenció de recursos en un hàbitat on són escassos.

A més, ho qualifiquen d'"activitat comunitària" per l'elevada participació de les persones voluntàries i perquè el greix i la carn obtingudes no es destinen a la venda, sinó que es reparteixen gratuïtament entre els habitants de les illes.

L'activitat és legal al país, que depèn administrativament de Dinamarca però és un regne autònom. La pràctica, en canvi, no està permesa ni a Dinamarca ni a la resta de la Unió Europea.

 

 

Animalistes i ecologistes, en contra

Els arguments dels defensors del Grindadráp no convencen els activistes en favor dels drets dels animals, les organitzacions ecologistes o la mateixa Comissió Balenera Internacional, els dictàmens de la qual entren en contradicció amb les lleis locals que regulen aquesta pràctica.

La comunitat científica adverteix fins i tot del consum de la carn d'aquest cetaci, ja que els estudis practicats en aquests animals han detectat alts nivells de metalls pesats a la carn, inclosos el mercuri, el cadmi o el plom.

 

 

D'aquesta manera, per a aquests actors, ni l'estatus de tradició d'aquesta pràctica ni els suposats beneficis obtinguts per als ciutadans de les Fèroe justifiquen l'impacte que la caça suposa per a aquestes espècies.

ARXIVAT A:
Medi ambient Maltractament animal
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut