Tarragona

La bandera vermella que prohibeix el bany oneja a la platja del Miracle després d'albirar-s'hi un tauró

La platja del Miracle de Tarragona estarà tancada parcialment al bany fins que el tauró que des de fa algunes setmanes es passeja per la zona hagi estat traslladat a l'Aquàrium de Barcelona. Aquest divendres es va veure l'animal molt a prop de la sorra i els biòlegs n'han identificat l'espècie, que no és perillosa, en un principi. Els experts intenten descobrir si n'hi ha més i la Creu Roja s'encarrega ara de mirar si apareixen. Tot i estar-hi prohibit el bany, la platja s'ha omplert de gom a gom, la majoria curiosos que intenten albirar alguna aleta.

Actualitzat
Submarinistes del CRAM, el Centre de Recerca d'Animals Marins, busquen el tauró o taurons. El principal objectiu ha estat determinar-ne l'espècie i saber si suposa un perill per als banyistes. Segons sembla, es tracta d'un tauró gris i l'espècie, per si mateixa, no és agressiva. De totes maneres, de forma preventiva i permanent, l'Ajuntament ha prohibit el bany a la platja del Miracle i a la zona del Fortí de la Reina perquè es desconeix com pot reaccionar si se'l molesta.

Sembla que es tracta d'una femella i tampoc no se sap per què s'ha acostat tant a la platja. Se sospita que n'hi podria haver més exemplars, potser les seves cries. Els primers banyistes que van alertar de la presència d'aquest tauró, a la platja del Miracle i amb menys freqüència a la de l'Arabassada, ho van fer fa tres setmanes. Sobretot se'l veu a primera hora del matí i la tarda.

Ara, poder veure algun dels taurons que es passegen per la platja de Tarragona s'ha convertit en la principal atracció dels curiosos. Alguns han vingut equipats amb prismàtics i càmeres fotogràfiques, sols o en família. A la sorra, els falsos albiraments han provocat un anar i venir constant.

Des de l'Ajuntament s'ha decidit que sigui l'Aquàrium de Barcelona qui se'n faci càrrec i que retirin l'animal de la costa de Tarragona tan aviat com se'n pugui gestionar el trasllat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut