Kurz guanya les eleccions anticipades d'aquest cap de setmana a Viena
Kurz guanya les eleccions anticipades d'aquest cap de setmana a Viena
Viena

Kurz, el "nen prodigi" conservador que governarà Àustria

Sebastian Kurz es converteix en el primer ministre d'Àustria i aconsegueix inscriure's en el "Llibre Guinness dels rècords" com el primer ministre més jove del món, amb 31 anys

Vicenç LozanoActualitzat

Kurz, nascut a Viena, ha rebut el sobrenom de "nen prodigi" per la seva carrera política meteòrica.

Als 23 anys, es va fer càrrec de les joventuts de l'ÖVP, el conservador i democristià Partit Popular, sense acabar la carrera de Dret.
Dos anys més tard ja era secretari d'estat, i, amb 27, ministre d'Exteriors.

No està casat ni té fills, però viu amb la seva nòvia des de l'època de l'institut.

Sense cap experiència laboral, Kurz cuida la imatge com el bé més preuat i ha defensat decisions envoltades de fortes polèmiques.

Ha arribat a plantejar una política d'immigració i asil a la Unió Europea molt restrictiva, que passi, fins i tot, per internar en illes els refugiats interceptats quan intenten arribar a les costes del vell continent.

Es vanagloria també d'haver segellat, juntament amb diversos països de l'Est, l'anomenada "ruta dels Balcans". Centenars de milers de refugiats van aconseguir entrar a Europa fugint de la guerra o la misèria, entre el 2015 i el 2016 per aquesta via.

Ara, després de la victòria de les eleccions anticipades d'aquest cap de setmana, haurà de prendre una important decisió: repetirà la coalició amb els socialdemòcrates o preferirà una aliança amb la ultradreta? Una disjuntiva que marcarà, sens dubte, el seu prometedor futur en el món de la política.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut