Katy Perry ha rodat el videoclip de "Lifetimes" en diferents paratges naturals de les Pitiüses

Katy Perry es defensa i diu que va rebre "aprovació verbal" per rodar a Formentera

La Conselleria de Medi Natural del govern balear afirma que la productora "en cap cas" va sol·licitar l'autorització necessària per rodar el videoclip a s'Espalmador
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

El segell discogràfic de Katy Perry, Capitol Records, ha defensat que la productora local encarregada de filmar l'últim videoclip de la cantant, "Lifetimes", va rebre una "aprovació verbal" per rodar a les dunes protegides de l'illot de s'Espalmador, a Formentera.

La discogràfica ha respost --en declaracions a la revista estatunidenca Billboard-- a la investigació oberta per la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural de les Balears, que busca determinar si hi ha hagut impacte ambiental en les dunes i si s'ha incorregut en una infracció, perquè l'artista no tenia permís de gravació en aquest paratge inclòs al parc natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera.

"La productora de vídeo local ens va assegurar que es van obtenir tots els permisos necessaris", ha dit el portaveu de Capitol Records en un comunicat, després de l'inici de les diligències per part de l'administració balear. "Des de llavors sabem que hi havia un permís en tràmit, encara que se'ns va donar autorització verbal per seguir endavant", ha afegit.

En concret, el portaveu ha assenyalat que l'equip local va sol·licitar el 22 de juliol un permís per a aquesta ubicació específica davant la Direcció General de Costes i Litorals i que "va rebre aprovació verbal el 26 de juliol per continuar amb la filmació el 27 de juliol".

"Complim amb totes les regulacions associades amb la filmació en aquesta àrea i tenim el màxim respecte per a aquesta ubicació i els funcionaris encarregats de protegir-la", ha insistit.

"No és un delicte"

L'estrella nord-americana ha rodat el seu últim videoclip, "Lifetimes", a les illes d'Eivissa i Formentera, amb escenes en les quals apareix ballant i saltant en diferents emplaçaments, com zones urbanes, una concorreguda discoteca i en paratges naturals, com l'interior del sistema dunar de s'Espalmador, dins d'una zona delimitada per pals i cordes que indiquen que està prohibit el pas, en la qual també hauria estat tot el seu equip de gravació.

La polèmica va sorgir quan, després de publicar-se el videoclip, les autoritats de l'illa van iniciar una investigació perquè l'artista hauria accedit al paratge sense els permisos indicats.

Així mateix, la Conselleria ha aclarit que no es tractaria d'un delicte contra el medi ambient, sinó d'una infracció, ja que l'autoritat mediambiental pot donar permís per a la filmació de reportatges fotogràfics o vídeos.

En concret, l'article 65 del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) afirma que les filmacions requereixen autorització expressa de la conselleria competent en matèria de medi ambient, sense perjudici de les quals concedeixin altres organismes o institucions.

No obstant això, la conselleria ha comunicat que la productora d'aquesta gravació "en cap cas" va sol·licitar l'autorització necessària per dur a terme aquest rodatge.

Al costat de la famosa platja de ses Illetes de Formentera, les dunes de s'Espalmador configuren el sistema dunar més ben conservat de les Balears i té un "gran valor ecològic", indica el govern balear.

S'Espalmador és un illot privat situat al nord de l'illa de Formentera i forma part des del 1980 del parc natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera. Té aproximadament 2,9 quilòmetres de longitud i 800 metres d'amplària.

ARXIVAT A:
Medi ambient Illes Balears
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut