5 sèries amb Oscars: de Kate Winslet a Martin Scorsese
Kate Winslet a "Mare of Easttown" (HBO)

Kate Winslet es planta de nou contra el photoshop: "Torneu-me a posar les arrugues"

L'actriu, que interpreta una policia de mitjana edat a la minisèrie d'HBO "Mare of Easttown", defensa la imatge de dona real "sense filtres"

Actualitzat

L'actriu Kate Winslet ha exigit que no li retoquessin les arrugues en el cartel de promoció de la minisèrie d'HBO "Mare of Easttown", de la qual és la protagonista.

Winslet s'ha mostrat ferma, malgrat les reticències de l'equip de publicitat: "Sé quantes arrugues tinc al voltant dels ulls; si us plau, torneu-me-les a posar". Fins a dues vegades va retornar les proves de l'anunci promocional que li van fer arribar. L'actriu, de 46 anys, explica l'anècdota en una entrevista al The New York Times. "Em deien que no podia", diu.

 

 

Kate Winslet interpreta, en aquesta sèrie, el paper d'una policia d'un petit poble rural de Penssilvània, als Estats Units. Una dona de mitjana edat més preocupada per la investigació de la desaparició d'una nena des de fa més d'un any, alhora que fa front als seus problemes familiars i sentimentals, que no per la seva imatge. "Ella és una dona activa i amb defectes, amb un cos i una cara que es corresponen amb la seva edat, amb la seva vida i d'allà on és", explica Winslet quan parla del personatge, la detectiva Marianne "Mare" Sheehan.

"Espero que a l'interpretar Mare com una dona de mitjana edat (i jo en faré 46 a l'octubre), la gent hagi connectat amb el personatge de la manera que ho ha fet perquè no hi ha filtres."

I explica al diari que, per ajustar-se tant com fos possible a la realitat del personatge, va demanar a l'equip d'il·luminació que el seu rostre no es "veiés millor" a càmera. Durant el rodatge de la sèrie, també va impedir al director, Craig Zobel, que modifiqués per ordinador el seu cos en una escena sexual amb l'actor Guy Pearce. Sembla que durant el visionat de l'escena li van veure una mica de panxa i Zobel va dir que "millorarien" la imatge. "Ni se t'acudeixi", va respondre Winslet.

Però no només per fer aquest personatge Winslet ha rebutjat que es "millori" la seva imatge amb retocs, sinó que sempre ha defensat la seva imatge real, i s'ha rigut de l'obsessió de les actrius pel físic.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HBO España (@hbo_es)

 

Des que "Titanic" (1997) la va catapultar al món del cinema, Winslet no ha encaixat mai en l'esterotip d'actriu de Hollywood i fins i tot ha estat criticada pel pes i les corbes. I una mostra del seu caràcter és que sempre hi ha plantat cara amb sentit de l'humor.

A la pel·licula "Contagi", del 2011, durant el rodatge feia broma de si se li veia el cul gros quan rodaven una escena en la qual apareixia embolicada en un plàstic en una fossa comuna. També ala sèrie de Ricki Gervais "Extras", del 2005, on feia d'ella mateixa, Winslet es burlava de l'obsessió dels actors per guanyar un Oscar interpretant pel·licules de la Segona Guerra Mundial i de l'Holocaust, tres anys abans que ella mateixa, el 2008, guanyés l'Oscar a la millor actriu per "El lector", d'aquesta temàtica.

Ara, "Mare of Easttown" ha rebut crítiques excel·lents i Kate Winslet es postula com una de les candidates als premis de la temporada. El capítol final d'aquesta minisèrie ha estat l'emissió més vista de la plataforma HBO Max. 

ARXIVAT A:
CinemaFeminisme
Anar al contingut