El missatge de vídeo amb què Middleton ha informat sobre el seu estat de salut (BBC)

Kate Middleton anuncia que té càncer: "Han sigut dos mesos molt durs"

Ha explicat que ha començat a fer tractament de quimioteràpia després que una cirurgia abdominal va revelar el diagnòstic
Redacció Actualitzat
TEMA:
Regne Unit

Kate Middleton anuncia que té càncer i està en tractament de quimioteràpia, després de setmanes en què s'havia especulat amb la seva salut. Ho ha dit en un missatge de vídeo que s'ha emès per la BBC.

Middleton ha explicat que, després d'una cirurgia abdominal major a què es va sotmetre al gener, els resultats van revelar aquest diagnòstic.

"En aquell moment, es creia que la meva malaltia no era cancerosa. La cirurgia va tenir èxit. No obstant, les proves després de l'operació van trobar que hi havia hagut càncer. Per tant, el meu equip mèdic va recomanar que em sotmetés a un tractament de quimioteràpia preventiva i em trobo ara en les fases inicials."

L'anunci arriba després que el febrer el rei Carles III va divulgar també que tenia un càncer, no especificat, i posa fi a dos mesos d'elucubracions i rumors sobre l'estat de salut de la princesa de Gal·les, de 42 anys. "Estic bé i posant-me més forta cada dia, centrant-me en les coses que m'ajudaran a curar-me", ha dit.

Carles III ha afirmat que estava orgullós d'ella pel seu valor després d'explicar la situació que travessa. D'altra banda, el primer ministre del Regne Unit, Rishi Sunak, ha desitjat a Middleton una recuperació "completa i ràpida" i ha reclamat respecte a la seva privacitat per poder afrontar el tractament.

 

Reclama "temps, espai i privadesa" durant el tractament

Middleton ha qualificat els últims dos mesos, des de la seva operació el 16 de gener, d'"increïblement durs" i ha dit que la notícia va caure com un "impacte enorme" sobre tota la seva família. 

"M'ha costat temps recuperar-me d'una cirurgia seriosa per començar el meu tractament. Però, el més important, ens ha costat temps explicar-ho tot a (els seus fills) George, Charlotte i Louis d'una manera que sigui apropiada per a ells i per tranquil·litzar-los."

Després de destacar la "gran font de confort i tranquil·litat" que suposa per ella tenir el príncep Guillem al seu costat, la princesa de Gal·les ha demanat "temps, espai i privadesa" durant el temps que duri el tractament.

El Palau de Kensington, residència oficial dels prínceps, ha informat que no revelarà més informació sobre el tipus de càncer ni la durada del tractament i ha reivindicat el dret a la "privacitat mèdica" de la princesa.

Fa setmanes que s'especulava amb el parador i la salut de Kate Middleton, desapareguda de l'esfera pública des del dia de Nadal. Les primeres imatges de la princesa de Gal·les després de l'operació abdominal a què es va sotmetre fa dos mesos van aparèixer fa tot just uns dies. Es mostrava somrient, amb roba informal i caminant amb bosses de la compra al costat del príncep Guillem en una granja de Windsor.

Però la incertesa seguia, i més encara després que Middleton es va haver de disculpar per difondre una fotografia familiar que, segons va admetre, havia retocat. Les principals agències la van retirar justament perquè ho van detectar. 

 

Un dels personatges més populars de la monarquia britànica

La seva desaparició de l'esfera pública va disparar l'expectació i els rumors sobre el seu estat de salut. I és que la princesa de Gal·les és un dels personatges més populars de la monarquia britànica. De seguida va captivar el públic com a parella del príncep Guillem, símbol de modernitat i futur de la corona britànica.

Kate Middleton va néixer el 9 de gener de 1982 a Reading, al sud d'Anglaterra, filla d'un pilot i una hostessa de British Airways. 

Llicenciada en Història de l'Art a Saint Andrews, va començar una relació sentimental amb el primogènit de Carles i Diana el desembre de 2003.  Tenen tres fills en comú. Durant quatre anys, Middleton va treballar com a assistent de l'àrea de compres de la cadena de roba femenina Jigsaw.

Tanta era la pressió mediàtica, i pel temor als efectes sobre la seva vida personal, que Kate i Guillem van presentar una demanda per assetjament davant la Comissió de Queixes de la Premsa (PCC) el 2007.

Kate i Guillem es van casar el 29 d'abril de 2011 a l'abadia de Westminster, a Londres. La reina Isabel li va conferir els títols de duquessa de Cambridge, comtessa de Strathearn i baronessa de Carrickfergus. Quan el príncep Carles va accedir al tron, el 8 de setembre de 2022, es va convertir en princesa de Gal·les.  

ARXIVAT A:
Regne Unit
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut