Kamala Harris, en un acte de campanya
Harris serà la candidata demòcrata, però encara no se sap qui l'acompanyarà com a aspirant a la vicepresidència (Reuters/Dustin Chambers)

Kamala Harris ja té els vots per ser candidata i Trump la desafia a un debat cara a cara

La vicepresidenta ha obtingut els suports necessaris dels delegats demòcrates i dilluns es convertirà oficialment en la rival de Trump, que ja ha començat la confrontació

Sergi Pont SànchezActualitzat

Kamala Harris ja té els vots necessaris per convertir-se en la candidata demòcrata a les eleccions presidencials. La vicepresidenta dels Estats Units acceptarà oficialment la nominació dilluns vinent, però aquest divendres ja ha superat els 2.350 suports requerits, en una votació telemàtica entre els delegats del partit.

D'aquesta manera, Harris es confirma com a substituta de Joe Biden, que el 21 de juliol va retirar-se de la cursa cap a la Casa Blanca, i es converteix en la primera dona negra --i amb arrels hindús-- que opta a la presidència.

Tot i que Harris ja tenia garantits els suports dins del seu partit, amb noms de pes com el dels Obama, la votació oficialitza la designació, en un procés accelerat que els demòcrates volen tancar abans del 7 d'agost, data en què inicialment s'havia de presentar a Ohio el nom dels candidats que apareixeran a les paperetes.

Harris ha celebrat la notícia amb una piulada en què ha dit que se sent "honorada" de ser la nominada demòcrata a la presidència dels Estats Units i ha confirmat que la setmana vinent "acceptarà oficialment la nominació":


Trump desafia Harris, que intensifica la confrontació

La candidatura de Harris ha començat amb bon peu i ha tancat aquest mes de juliol amb una recaptació de 310 milions de dòlars, més del doble que la del seu rival republicà, Donald Trump, a qui s'espera que reaparegui en un míting a Atlanta aquest dissabte.

La nominació de Harris també la situa definitivament com a últim escull cap a la Casa Blanca de Donald Trump, amb qui el cara a cara pren una nova dimensió. Aquest dimecres, l'expresident dels Estats Units ja va qüestionar la identitat racial de la seva oponent demòcrata.

Poc després de confirmar-se que s'enfrontarà a Trump, Harris també ha carregat contra Trump:

El Projecte de Trump per al 2025 és un pla per retornar Amèrica a un passat fosc:

¿ Polítiques econòmiques d'efecte degoteig fracassades
¿ Accions antisindicals
¿ Exempcions fiscals per als multimilionaris
¿ Bloqueig de la condonació dels préstecs estudiantil

Us podeu creure que ho han posat per escrit?

Per la seva banda, Trump ha desafiat Harris a un debat electoral a Fox News, de tendència conservadora. El candidat republicà ha dit en un missatge a la xarxa Truth Social que ja ha pactat amb Fox el cara a cara, que substitueix un debat anterior que havia d'enfrontar-lo a Biden a la cadena ABC, amb qui manté un litigi. Trump diu que la retirada de Biden elimina el compromís amb el debat d'ABC i afegeix que la batalla legal amb la cadena genera un conflicte d'interessos. Per això, proposa un debat a Fox News, que assegura haver pactat amb les mateixes regles i amb públic.

 

Kamala Harris ja ha respost a Trump. En una piulada, manté la seva intenció d'assistir al debat d'ABC previst per al 10 de setembre:

"És interessant que 'en qualsevol moment i a qualsevol lloc' es converteixi en 'un moment específic i un lloc específic'.

Jo hi seré el 10 de setembre, com ell [Trump] va acceptar. Espero veure'l allà"


El número 2 de Harris, la gran incògnita

Aquest cap de setmana Harris haurà de triar el seu número 2, una elecció que de moment segueix sent una incògnita. Entre els noms que sonen, només hi ha homes blancs.

El secretari de transports Pete Buttigieg és un dels més ben situats per ser el company de candidatura de Harris, tot i que hi ha altres aspirants, com el governador de Pensilvània Josh Shapiro, el senador Mark Kelly, el governador de Minnesota Tim Walz, el governador de Kentucky Andy Beshear o el governador d'Illinois J. B. Pritzker.

Harris té previst reunir-se aquest cap de setmana amb tots ells per prendre una decisió abans de dimarts, quan es preveu que faci una primera aparició pública amb el seu candidat a vicepresident.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Kamala HarrisEleccions Estats Units 2024
Anar al contingut