Meritxell Batet, vicepresidenta del govern espanyol

JxCat no tindrà grup propi al Congrés i Esquerra el constitueix sense Junqueras

La mesa no accepta cap petició de pròrroga i deixa Junts per Catalunya al Grup Mixt
Actualitzat
TEMA:
JxCat

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha anunciat que Junts per Catalunya no tindrà grup propi al Congrés després de la suspensió dels tres diputats presos, Rull, Turull i Sànchez, mentre que ERC sí que el podrà tenir sense Junqueras.

Meritxell Batet, que ha anunciat aquest dijous que s'han constituït els grups polítics a la cambra baixa, ha al·legat que la formació no compleix els requisits entre els dos possibles: arribar als 15 diputats o aconseguir el 15% de representació a totes demarcacions on es presenta.

La mesa tampoc els ha acceptat la pròrroga que demanaven per trobar partits que els cedissin diputats. Batet argumenta que ja han tingut dos dies més dels reglamentaris i deixa JxCat al Grup Mixt. Ha insistit que la decisió ha estat unànime a la mesa, segons "l'estricte compliment dels criteris del reglament".

"No compleixen amb els requisits exigits pel reglament per constituir grup parlamentari."

"Hi ha hagut unanimitat. Els criteris són objectius, el compliment del reglament estricte de l'article 23, i no hi ha hagut discrepàncies a la mesa."

Pel que fa a ERC, la mesa ha acceptat un nou escrit on el partit exclou, tal com els demanaven,Oriol Junqueras per estar suspès. Per tant, el Grup Republicà tindrà 14 representants.

 

La vicepresidenta del govern espanyol ha comparegut davant la premsa al Congrés dels Diputats

 

Jordi Sànchez no veurà el rei

D'altra banda, ha donat per fet que Jordi Sànchez no podrà assistir a la ronda de contactes que el rei Felip VI ha de tenir amb els grups parlamentaris, a La Zarzuela, abans de proposar un candidat a la presidència del govern espanyol.

Meritxell Batet ha dit aquest dijous que la darrera paraula la té el Tribunal Suprem, però que ho veu molt difícil perquè Sànchez no compleix els requisits i que així ho han comunicat a Junts per Catalunya.

"Només es poden incloure a la llista els noms dels que poden accedir a l'audiència amb el rei aquelles persones que estiguin en condicions materials de poder exercir, de poder acudir a la reunió."

"El senyor Sànchez està en presó preventiva i això depèn del poder judicial."

Batet també ha explicat que en la pròxima reunió de la mesa, dimecres que ve, abordaran l'informe encarregat als serveis jurídics sobre com afecta la majoria de la cambra la suspensió dels diputats independentistes.

ARXIVAT A:
JxCat ERC
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut