Jutgen l'acusat de matar Marta Calvo i dues dones més, que seria un assassí en sèrie

La Fiscalia demana 130 anys de presó a Jorge Ignacio Palma, que podria haver mantingut un mateix patró criminal per agredir, amb agreujant de gènere, 8 dones més
Pepa Ferrer Actualitzat
TEMA:
Judicial

Aquest dilluns comença a l'Audiència de València el judici per l'assassinat de Marta Calvo, que va desaparèixer a Manuel, a la Ribera Alta, el desembre de 2019, després de mantenir relacions amb el seu presumpte assassí.

Al banc dels acusats s'hi asseu Jorge Ignacio Palma. I també s'haurà de determinar si és el responsable d'haver matat dues dones més amb les mateixes circumstàncies, així com d'haver causat lesions a vuit dones més, amb el mateix modus operandi.  

El jurat popular escoltarà les acusacions sobre Palma, a banda dels arguments de la defensa, per avaluar la conducta criminal de l'acusat. Segons la Fiscalia, menyspreant la vida de Marta Calvo, la nit en què va morir "li va introduir boletes de cocaïna a la vagina" que van acabar propiciant-li la mort.

Posteriorment, l'acusat es va desfer del cos que, tres anys més tard, i tot i diversos procediments de recerca, encara no ha aparegut. El ministeri públic demana 130 anys de presó a Jorge Ignacio Palma per onze delictes d'abús sexual i tres homicidis.


Desaparició

El 7 de novembre de 2019 Marta Calvo va desaparèixer a Manuel, després de citar-se mitjançant les xarxes socials amb Palma. Abans, però, la noia va enviar per WhatsApp a la seva mare la ubicació on havia quedat amb l'home.

Mentre es posava en marxa un ampli operatiu de recerca, la mare, Marisol Burón, va anar fins a Manuel, on vivia l'home amb qui havia quedat la seva filla, que va negar que la conegués. Malgrat tot, des d'aquell dia, es va fer fonedís.  

Gairebé un mes després de l'assassinat, aquell home de, 38 anys i amb antecedents delictius es presentava davant la Guàrdia Civil de Carcaixent per entregar-se. Admet haver-se desfet del seu cos, però no l'homicidi, ja que assegura que la mort va ser fortuïta.

Jorge I. Palma acompanya la Guàrdia Civil al registre de casa seva el 17 de desembre de 2019 (Rober Solsona/Europa Press)

 

Patró criminal

Pocs dies després, el magistrat del jutjat número 2 d'Alzira obria la causa per un delicte d'homicidi i enviava a presó Jorge Ignacio Palma. Paral·lelament, un cop analitzat l'homicidi, es va destapar un modus operandi idèntic que hauria dut a terme en altres casos.

Així, com ara apunta la Fiscalia, Palma "sentia especial inclinació a mantenir relacions sexuals en les quals, previ pagament, podia fer el que volia amb les víctimes, aprofitant-se de la seva vulnerabilitat".

El relat dels fets, doncs, revelava un patró criminal, motiu pel qual la investigació es va ampliar a dues víctimes més. Arliene Ramos i Lady Marcela s'afegien al llistat de víctimes de l'encausat que es jutja des d'aquest 13 de juny a la capital valenciana en un procés que està previst que duri fins a mitjans de juliol.

A banda dels assassinats, a la causa s'hi afegeixen vuit delictes per lesions i un contra la salut pública. A tots els fets cal afegir-hi un agreujant de gènere, que comporta la reclamació de 350.000 euros d'indemnitzacions per a les víctimes i familiars.

Finalment, el presumpte assassí també s'enfronta a tres peticions de presó permanent revisable que li demanen els familiars de les víctimes.
La defensa de Palma, per contra, en demana l'absolució, amb l'argument que no pretenia matar les víctimes, només mantenir-hi relacions.

 

 

 

ARXIVAT A:
Judicial Policial
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut