La cap de llista de Junta per Ripoll, Manoli Vega
La cap de llista de Junts per Ripoll, Manoli Vega (ACN)

Junts per Ripoll vol liderar el pacte per impedir que governi l'extrema dreta d'Orriols

Els postconvergents afirmen que han conegut per la premsa el pacte "progressista" que, implícitament, els ha exclòs tot i ser la segona força més votada i "imprescindible per a la governabilitat"

RedaccióActualitzat

Junts per Ripoll ha trencat el silenci aquest dimarts a la tarda i, en un comunicat, es postula per liderar les converses amb les forces polítiques centrals per arribar a un gran "pacte per Ripoll".  

Aquest dimarts al matí mateix, l'aliança l'escenificaven públicament ERC, el PSC i la CUP, compareixent conjuntament per evitar que la líder del partit d'extrema dreta Aliança Catalana, Sílvia Orriols, sigui alcaldessa de la capital del Ripollès. Ara bé, tots tres forces necessiten Junts, perquè sumen 7 regidors i no tenen la majoria absoluta necessària per descavalcar la llista més votada.

Fins a primera hora de la tarda la formació postconvergent, que es va presentar amb la marca Junts per Ripoll, assegurava que encara no hi havia res tancat i que mantenien converses per aconseguir un acord.

Segons es desprèn de manera clara del seu posicionament, vol ser la seva candidatura que encapçali el front comú contra Sílvia Orriols, la formació de la qual va obtenir 6 regidors el 28 de maig passat.

Junts va ser segona força a Ripoll, amb 3 regidors; els mateixos que ERC però amb un percentatge de vots lleugerament posterior. La representació al consistori la completen dos regidors socialistes, 2 de cupaires i una única cadira al ple per al llista independent Som-hi Ripoll.    

La casa consistorial de la capital del Ripollès
La casa consistorial de la capital del Ripollès (Lourdes Casademont/ACN)

Resposta al pacte "progressista"

Els dirigents de Junts a Ripoll afirmen que han conegut per la premsa el pacte "progressista" que "ha exclòs Junts per Ripoll, la segona força més votada i imprescindible per la governabilitat."

Per aquest motiu, continuen dient, "les forces que han forjat aquest pacte ens han menystingut i han demanat una adhesió gratuïta sense negociar amb nosaltres". I afegeixen que no entenen per què "han trencat unilateralment les negociacions i han tirat pel dret sense pensar que som imprescindibles".

Malgrat aquest retret, des de Junts aposten per un "Ripoll cohesionat, compromès amb les persones, dinàmic econòmicament, sostenible, segur i escoltant el conjunt de la població" i proposen un pacte per Ripoll, on treballar per tots i totes, independentment de races, colors, sexes i religions.

Amb aquesta premissa, la formació es postula per posar-se al capdavant d'una "opció de govern forta, sòlida i amb lideratge per afrontar els reptes que tenim". 

ARXIVAT A:
JuntsERCPSCCUPEleccions municipals 2023
Anar al contingut