Arribada a la presó de Lledoners de Junqueras, Romeva, Cuixart i Sànchez, custodiats pels Mossos d'Esquadra
Arribada a la presó de Lledoners de Junqueras, Romeva, Cuixart i Sànchez, custodiats pels Mossos d'Esquadra
Sant Joan de Vilatorrada

Junqueras, Romeva, Cuixart i Sànchez ingressen a Lledoners per complir presó preventiva

Els Mossos s'han fet càrrec del trasllat dels presos independentistes en una breu parada a Brians 2

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez han ingressat aquest dimecres a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, després d'haver passat breument per la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat.

La dues furgonetes on anaven han entrat al recinte enmig d'una gran expectació mediàtica i crits de "llibertat presos polítics" d'alguns concentrats, en un entorn farcit de llaços grocs i missatges reivindicatius.
 


El tercer i últim dia del seu trasllat a Catalunya ha començat una mica abans de les nou del matí, quan el comboi de la Guàrdia Civil que els traslladava a Catalunya ha sortit de la presó aragonesa de Zuera, on han fet nit.

Han arribat a Lledoners a les 13.27, al cap de 4 hores i mitja i després de fer parada a la presó catalana de Brians 2, on els Mossos d'Esquadra han pres el relleu a la Guàrdia Civil i s'han fet càrrec del seu trasllat fins a la presó que els ha estat assignada.

Un cop a Lledoners han passat primer pel mòdul d'ingressos, on es fa la identificació i el reconeixement mèdic. Després han ingressat al mòdul 2, on hi ha presos que no han comès delictes violents, i en cel·les individuals.

 

A Brians 2 el tràmit ha estat ràpid, de tot just vint minuts: hi han arribat a les 12.19 dins d'un autocar de la Guàrdia Civil i n'han sortit a les 12.38 a bord de dues furgonetes -una blanca i una vermella- sense identificar, escortades per dos cotxes dels Mossos d'Esquadra
 

 

Abans de les onze el comboi havia fet una parada tècnica a la presó de Ponent, a Lleida.
 


A l'exterior de Lledoners s'hi ha anat concentrant un nombre creixent de persones. A més, la carretera que hi arriba està plena de llaços grocs penjats i pintats a terra. 

La nit passada hi ha hagut un incident quan han agredit una persona que participava en el sopar convocat pel CDR de la Catalunya central.

Al matí, els Mossos d'Esquadra han reforçat els efectius i la seguretat a l'exterior de la presó de Lledoners.

 

 

Els quatre presos van arribar a Zuera dimarts a la tarda, procedents de la presó madrilenya de Valdemoro, on els van agrupar, i hi han passat la nit aïllats en cel·les individuals del mòdul d'ingressos.

Queda pendent el trasllat de Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, ara que ja tenen el vistiplau del jutge instructor del Suprem, Pablo Llarena, per anar a presons catalanes.

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, han fet una compareixença conjunta a la una de la tarda, davant del Parlament, per fer una declaració institucional sobre el trasllat dels polítics presos.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatOriol JunquerasJordi CuixartJordi SànchezRaül Romeva
Anar al contingut