ANÀLISI

Junqueras resisteix

Llegeix "La postdata", de Xavier Bosch, director i presentador d'"Àgora".

Enllaç a altres textos de l'autor

Xavier Bosch

Director i presentador del programa "Àgora", de TV3

Actualitzat
En el dia que tant el PSC com el PP havien demanat que s'acabés l'acord de legislatura entre CiU i ERC i que Artur Mas es desempallegués d'Oriol Junqueras, el president d'ERC va ser el convidat a "Àgora". S'ha de dir que si en el procés cap a no se sap on el govern de Rajoy demostra que Espanya és un mur impenetrable, sòlid i sense fissures, els arguments de Junqueras -explicats a vuitanta per hora- mantenen el mateix enrocament ferm.

Els uns utilitzen arguments anomenats legals; l'altre, arguments democràtics. És la imatge d'un xoc on només la voluntat del poble podrà desempatar.

Però tampoc aquí no ens posaríem d'acord. Per uns, qui hi tindria a dir és el poble espanyol, que no vol ser abandonat; pels altres, el dret a decidir què vol ser el té la gent de Catalunya per si sola.

Certament, el pragmatisme i el deixem-ho córrer s'estenen per la pressió mediàtica, pel corró estatal (econòmic, polític i jurídic) i per la crisi que s'ha instal·lat a les nostres vides. Però, enmig de tot aquest soroll, en la distància curta, t'adones que Junqueras i també Artur Mas (en un paper encara més delicat) resisteixen i saben on van. Ells dos aguantaran. La pregunta és qui els seguirà fins a l'hora de la veritat.
Anar al contingut