Junqueras fent un discurs en un acte de partit
Junqueras fent un discurs en un acte de partit

Junqueras presentarà la candidatura per tornar a liderar ERC el 21 de setembre

Romeva donarà el seu suport a l'expresident republicà en el primer acte de precampanya de Militància Decidim

RedaccióActualitzat

Tres mesos després de dimitir com a president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras presentarà oficialment el 21 de setembre Militància Decidim, la candidatura amb què pretén recuperar les regnes del partit que ha liderat des del 2011.

El moviment es donarà a conèixer en un acte al Teatre de la Passió d'Olesa de Montserrat, al Baix Llobregat, on alguns dels promotors de la candidatura exposaran els principals eixos de la "proposta de renovació" dels republicans, així l'anomenen, un projecte amb què volen intentar treure el partit de l'espiral electoral negativa en què ha entrat.

L'acte, que pretén aplegar uns 1.500 assistents, serà el tret de sortida de la precampanya de Junqueras i l'equip del moviment, que participarà en el congrés extraordinari d'ERC del 30 de novembre, en què s'ha de renovar la direcció del partit.

Aquesta proposta neix de la feina iniciada pels grups de treball que es van inaugurar en una reunió de gran format a Sant Vicenç dels Horts, el 26 de juny, i després que l'expresident d'ERC i el seu equip amb la militància hagin buscat suport en les agrupacions locals del territori.

A més de Junqueras, a l'acte de presentació hi participarà l'exconseller d'Acció Exterior i exeurodiputat Raül Romeva, que, igual que Junqueras, continua inhabilitat. Romeva ha estat eurodiputat, conseller i cap de llista de Junts pel Sí el 2015.

A l'acte hi participarà Raül Romeva, que continua inhabilitat
A l'acte hi participarà Raül Romeva, que continua inhabilitat (ACN)

A la llista d'intervinents hi figuren l'exconseller d'Acció Exterior i exalcalde d'Agramunt, Bernat Solé, inhabilitat també per la seva participació en l'1-O; i la diputada d'ERC al Parlament Europeu Diana Riba, afiliada fa poc al partit.

També hi participarà la jove diputada al Parlament de Santa Coloma de Gramenet Ana Balsera, l'exportaveu a Rubí Arés Tubau, la senadora del Camp de Tarragona Laura Castel i l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió.

Els intervinents, militants que provenen d'espais polítics i territorials diversos, amb experiència en múltiples camps, són un exemple de les veus que aposten per un projecte que uneix renovació i experiència, i que aspira a liderar la nova etapa d'Esquerra Republicana.

Després de la petita treva de l'estiu, les dues candidatures han reactivat la pugna interna que viu Esquerra pel control del partit.

Junqueras rebent Marta Rovira a la seva arribada de l'exili
Junqueras rebent Marta Rovira a la seva arribada de l'exili (ACN)

Mentre el sector pròxim a Junqueras ha demanat avançar el Congrés al setembre o octubre, el sector afí a Marta Rovira, l'actual secretària general, intenta tancar a correcuita una candidatura alternativa. Per ara, encara no hi ha cap líder clar, tenint en compte que Rovira ha dit que cal renovació i que no pensa optar a la reelecció.

 

ARXIVAT A:
ERCOriol Junqueras
Anar al contingut