Vist per a sentència el judici a Dani Alves, amb versions contradictòries de víctima i acusat

Fiscalia i acusació mantenen les peticions de 9 i 12 anys de presó per a Alves després d'un judici que ha centrat bona part de l'atenció mediàtica

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres a la nit, ha quedat vist per a sentència el judici a Dani Alves, acusat d'agressió sexual a una noia el desembre del 2022 a la discoteca Sutton de Barcelona.

Han estat tres dies en què bona part de l'atenció mediàtica s'han centrat a escoltar, a més de les desenes de testimonis, víctima i acusat, que han ofert versions totalment contradictòries del que va passar aquella nit.

La dona va explicar que Dani Alves la va agredir sexualment, que ell va ser violent i va mantenir una actitud despectiva, després de pressionar-la contra ell al bany del reservat de la discoteca Sutton. 

En canvi, Alves ha canviat la seva versió diverses vegades i la seva defensa s'ha esforçat a justificar que anava begut, amb diversos testimonis assegurant un alt consum d'alcohol, fet que podria suposar un atenuant de la condemna.

Durant la seva declaració, el futbolista ha declarat que va tenir sexe amb la víctima, però manté que va ser consentit i sense violència. També ha assegurat que anava begut, tot i que ha pogut donar molts detalls del que, segons ell, va passar aquella nit. 

Amb tot, aquest dimecres, a preguntes de l'advocada de l'acusació, dues pèrites psicòlogues proposades per la defensa han reconegut que el dia dels fets, Alves "sabia el que estava passant" i podia diferenciar entre el bé i el mal, encara que hagués begut.

Dani Alves, assegut al banc dels acusats, en el judici per agressió sexual en una discoteca de Barcelona (EFE/Alberto Estévez)

Pèrits i testimonis corroboren la versió de la víctima

En l'última jornada del judici, els pèrits judicials -diversos metges i una psicòloga forense- han assegurat que la víctima tenia "estrès posttraumàtic" i presentava símptomes propis de la condició de víctima.

En la segona jornada del judici, dimarts, diversos agents dels Mossos d'Esquadra que van intervenir en el cas també van assegurar que, després dels fets, la víctima es trobava en xoc, plorava i "estava sobrepassada per la situació".

A més, segons els mossos, com que Alves és una persona coneguda, la jove temia que no la creguessin; una versió que també van sostenir dilluns la cosina de la víctima i una amiga, presents aquell dia.

Totes dues van explicar que Alves va mantenir una "actitud bavosa" amb elles i la víctima i les va grapejar totes tres.

Segons van declarar, la víctima els havia explicat el que havia passat entre plors, just després de l'agressió i encara dins la discoteca: "Estava dissociada i no semblava que fos dins el seu cos" va dir l'amiga. Repetia que ell "li havia fet molt de mal", va recordar la cosina.

El tribunal que jutja Dani Alves
El tribunal que jutja Dani Alves (ACN/Jordi Borràs)

Li demanen 9 i 12 anys de presó

La Fiscalia i l'acusació mantenen les peticions de 9 i 12 anys de presó per a Alves, a banda de 10 anys més de llibertat vigilada i la prohibició d'acostar-se i comunicar-se amb la víctima.

La defensa manté la petició d'absolució, però afegeix una condemna alternativa, en la qual acceptaria una condemna d'un any de presó -el temps que ja ha complert en presó preventiva- i pagar una indemnització de 50.000 euros.

L'advocada d'Alves, Inés Guardiola, també ha demanat que el futbolista quedi lliure fins que es dicti la sentència, amb la retirada dels passaports brasiler i espanyol com a mesures cautelars; una petició a la qual s'han oposat l'acusació i la Fiscalia i que el tribunal ha dit que resoldrà més endavant.


Un judici amb fortes mesures de protecció

La víctima va declarar dilluns protegida per un biombo, amb la imatge i el so distorsionats, i a porta tancada; per tant, sense que els periodistes hagin pogut seguir-la en directe.

Durant el judici cap periodista ha pogut accedir a la sala de vistes i la premsa ha hagut de seguir la resta de declaracions per una pantalla. Tampoc s'ha pogut gravar ni difondre cap imatge del judici, excepte uns pocs minuts abans de començar-lo.

Es va permetre gravar i fotografiar Alves assegut al banc dels acusats, abans de començar la vista. Va ser la primera vegada que Alves apareixia en públic, des del 20 de gener del 2023, quan el van detenir i posteriorment va ingressar a presó preventiva.

La mare d'Alves està denunciada per la víctima per haver revelat la identitat de la dona a les xarxes, fet que pot suposar un delicte contra la integritat moral i de revelació de secrets.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualDaniAlvesJudicialViolència masclista
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut