L'autoproclamat president interí de Veneçuela, Juan Guaidó (Reuters)

Juan Guaidó convoca una nova marxa a Veneçuela, ara davant de les casernes militars

Guaidó segueix el seu camí per convèncer l'exèrcit i assegura que lliurarà als militars un document perquè se sumin al moviment opositor

RedaccióActualitzat

L'autoproclamat president interí de Veneçuela, Juan Guaidó, ha comparegut per convocar una marxa per aquest dissabte davant de les casernes, per convèncer els militars que s'afegeixin a la seva causa després de l'aixecament frustrat de dimarts contra el règim de Nicolás Maduro.

 

Guaidó segueix el seu camí per convèncer l'exèrcit i assegura que lliurarà als militars un document perquè se sumin al moviment opositor.

També ha assegurat que el president del país, Nicolás Maduro, va sotmetre alts càrrecs militars a proves de polígraf per comprovar la seva lleialtat. Ho hauria fet després de l'intent de sublevació militar de dimarts.

 

D'altra banda, el fiscal general de Veneçuela ha demanat detenir 18 civils i militars per la seva possible implicació amb aquell intent de sublevació.

EUA i Rússia

La crisi a Veneçuela ha centrat la conversa telefònica que han mantingut el president dels Estats Units, Donald Trump, i el seu homòleg rus, Vladímir Putin. Els dos països mantenen posicions enfrontades sobre el conflicte, però Trump ha sorprès tothom assegurant que Putin només pretén ajudar els veneçolans. Trump diu que tots dos tenen interessos humanitaris.

El cap de la diplomàcia nord-americana va assegurar dimarts que Maduro tenia a punt un avió per marxar cap a l'Havana i que Rússia el va dissuadir de fer-ho a l'últim moment, fent fracassar així l'alçament militar instigat per Juan Guaidó.

ARXIVAT A:
VeneçuelaJuan GuaidóTrump Vladímir PutinNicolás Maduro
Anar al contingut