Juan Guaidó: "Cal tenir obertes tores les opcions per alliberar Veneçuela"
Enfrontaments amb l'exèrcit de Veneçuela (Reuters)

Juan Guaidó: "Cal tenir obertes totes les opcions per alliberar Veneçuela"

La repressió de l'exèrcit de Maduro per impedir que entri l'ajuda humanitària ha deixat una desena de morts i més de 300 ferits

RedaccióActualitzat

El tancament de fronteres i l'actuació de l'exèrcit han impedit l'entrada a Veneçuela de l'ajuda humanitària. La repressió ha deixat una desena de morts i prop de 300 ferits durant una jornada on una seixantena de policies i militars veneçolans haurien desertat. 

L'autoproclamat president Juan Guaidó ha dit que plantejarà a la comunitat internacional "totes les opcions" per alliberar el seu país, i ha fet una crida a la comunitat internacional per estudiar totes les opcions per derrocar Maduro.

 

La Guàrdia Nacional Bolivariana al pont internacional Simón Bolívar, que uneix les localitats de Cúcuta i San Antonio del Táchira, ha resistit en un setge que s'ha allargat més de 8 hores per impedir que entri l'ajuda humanitària a Veneçuela.

 

Els gasos lacrimògens han volat de la banda veneçolana fins a la banda colombiana.

 

L'oposició denuncia que els militars van cremar com a mínim un parell dels camions carregats amb ajuda humanitària que intentaven entrar a Veneçuela pel pont internacional Francisco de Paula Santander, a la frontera amb Colòmbia. 

 

La diputada de l'Assemblea Nacional veneçolana Gaby Arellano, controlada per l'oposició, ha fet públiques aquestes imatges on es pot observar com desenes de persones intenten salvar de les flames les caixes de menjar i medecines.

La resta de camions van fer marxa enrere. L'ajuda humanitària s'ha tornat a guardar en magatzems a la ciutat de Cúcuta, a Colòmbia, a l'espera de poder-la repartir.

L'oposició veneçolana denuncia almenys catorze morts i centenars de ferits a la frontera amb Colòmbia. Acusen els militars d'haver disparat bales contra les persones que volien forçar l'entrada d'ajuda humanitària al país.

 

Una seixantena de policies i militars veneçolans haurien desertat.

Maduro no afluixa

Mentrestant, a Caracas, Nicolás Maduro ha anunciat el trencament total de relacions amb Colòmbia i ha respost amb sorna al desafiament de l'oposició a ritme de música.


Maduro va congregar desenes de milers de persones a la capital per cridar-les a fer front al que ell anomena una "maniobra de l'imperi" dels Estats Units.

I acusa l'oposició d'haver-se aliat amb el president nord-americà, Donald Trump. Un nom escassament popular a Veneçuela.
 

ARXIVAT A:
Veneçuela
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut