Josep Maria Mainat mira la seva exdona abans de declarar durant la vista a l'Audiència de Barcelona (ACN/Quim Vallès)

Josep Maria Mainat retira el càrrec de revelació de secrets contra Angela Dobrowolski

L'acusada continua enfrontant-se a tretze anys de presó per intent d'assassinat després que els metges hagin assegurat que "l'únic fàrmac" que podia provocar-li una hipoglucèmia tan ràpida és la insulina
Redacció
TEMA:
Judicial

Josep Maria Mainat ha anunciat que aquest dijous presentarà un escrit formal en el qual "perdona" la seva exdona, Angela Dobrowolski, d'haver entrat en el seu correu electrònic per saber les condicions econòmiques del divorci.

D'aquesta manera, decau l'acusació de revelació de secrets per haver accedit al correu electrònic de Mainat sense permís, pel qual s'enfrontava a tres anys de presó.

Ho ha explicat la lletrada de la víctima, Olga Tubau, en l'inici de la tercera sessió del judici que se celebra aquesta setmana a l'Audiència de Barcelona contra Dobrowolski. Ara l'acusada encara haurà d'afrontar els tretze anys de presó que la Fiscalia i l'acusació particular demanen per assassinat en grau de temptativa del seu exmarit, el productor de televisió i membre de La Trinca Josep Maria Mainat, el juny del 2020.

Segons el ministeri públic, Dobrowolski va decidir acabar amb la vida del seu exmarit després d'accedir de manera furtiva al seu correu i descobrir que quedaria exclosa del testament en cas de divorci.

Mainat arribant dilluns a l'Audiència de Barcelona amb el seu fill Pol (ACN/Laura Fíguls)

Recuperar les imatges de les càmeres de seguretat

En el tercer dia de judici, ha declarat un informàtic contractat per Angela Dobrowolski l'agost del 2020. El testimoni ha assegurat que l'exdona de Mainat el va contractar perquè l'ajudés a desbloquejar el portàtil del productor i per descarregar imatges de les càmeres de seguretat de la finca on residien tots dos, i documents sobre la diabetis i el coma diabètic.

El testimoni ha dit que va estar fins a tres vegades al domicili i que li "va semblar estrany" que les càmeres de seguretat estiguessin tapades amb "una gorra".

El tècnic ha explicat al tribunal que la processada volia recuperar les imatges enregistrades el dia dels fets en què se la veu al saló i entrant a la cuina abans que Mainat patís la hipoglucèmia. Ha aclarit que finalment no va entregar a l'acusada el contingut dels discos durs ni va desbloquejar el portàtil, perquè va suposar "que tot pertanyia a Mainat i que ella no hi havia de tenir accés". De fet, ha afegit que va intentar alertar el fill de Mainat sense èxit.

Angela Dobrowolski, el primer dia del judici, al banc dels acusats (ACN/Jordi Borràs)

"Només podia ser insulina"

També han comparegut davant la magistrada metges que van atendre Mainat el 23 de juny del 2020, quan va patir una hipoglucèmia greu que el va deixar en coma. Els metges han confirmat que "l'únic fàrmac" que pot fer que en dues hores els nivells de glucosa disminueixin dràsticament és la insulina. Aquests testimonis desmenteixen la versió de Dobrowolski que havia administrat a Mainat un fàrmac per aprimar-se.

ARXIVAT A:
Judicial Televisió
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut